Emekli Albay Erdal Sarızeybek, demokratik açılım sürecini eleştirerek, "Böyle açılım olmaz, ülke sorunlarını çözmez, toprak ağalığını kaldırmaz, demokrasiyi getirmez, terörü bitirmez" dedi.

Alaplı Atatürkçü Düşünce Derneği'nin davetlisi olarak Alaplı'ya gelen yazar-emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde  "Açılımlar ve Türkiye" konulu konferansa verdi. Sarızeybek, burada yaptığı konuşmada, açılımın içinin boş olduğunu öne sürerek, "Böyle açılım olmaz. Ülke sorunlarını çözmez, toprak ağalığını kaldırmaz, demokrasiyi getirmez, terörü bitirmez." dedi.
Meselenin dağdakini etkisiz hale getirmek değil, dağa giden akışı kesmek olması gerektiğini söyleyen Sarızeybek, Cehalet, yoksulluk, topraksızlık, göçler, sürgün, kaçakçılık, güvensizlik ve katlanan nüfus artışı terörün nedenleri ve devamlılığını sağlayan unsurlar olduğunu belirtti.

BİZİ YÖNETENLERİN
BUNDAN HABERİ YOK MU?
34 PKK'lının teslimi sırasında yapılan gösterileri de eleştiren Sarızeybek, "Dağdaki teröristi indireceğiz diyorsunuz. İndirin. Peki, niye terörist elbisesi ile alıyorsun? Sen onları Habur'dan terörist elbisesi ile alırsan, PKK terör örgütü kimliğini kabul etmiş olursun. Aldın, niye özel mahkeme kuruyorsun? Diyarbakır'da on binlerce insanı topladılar. On binlerce insanı bir anda toplamak mümkün değil. Bizi yönetenlerin bundan haberi yok mu? Var. Diyarbakır Valisi'nin haberi yok mu? Var. Habur'daki mülki amirin haberi yok mu? Var. Niye izin verdiniz? Dağdan indiriyorsun, indir. Bu gösterilerin yapılmasına neden izin veriyorsun" diye konuştu. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in teröristleri çiçekle karşılamasını da sert dille eleştiren Sarızeybek, "Katiller adam olmuş, belediye başkanı çiçekle karşılıyor. Bu teröristler orda Baydemir'e diyorlar ki bizi dağa çıkardın. Şimdi bize iş ver diyorlar " dedi.

BU ÜLKE 30 YILDIR
ŞEHİT AÇISI ÇEKİYOR

Türkiye'nin 30 yıldır şehit açısı çektiğinin dile getiren Sarızeybek, Ülkeyi yönetenler, şehit verdiğimiz bu günlerde çıkıp anayasayı tartışıyorlar. Bu ülke 30 yıldır şehit acısı çekiyor. Arada geçmiş 30 yıl, bir örgüt çıkıyor. Devletin bir karakoluna saldırıyor. 4 şehit veriyoruz. Ülkeyi yönetenler çıkıyor. Televizyonlara önce Başbakanımız çıkıyor. Bu Anayasa Türkiye'yi çok önemli yerlere getirecek diyor. Ondan sonra muhalefet partilileri çıkıyor. Yok, bu anayasa bizi bir yere getirmeyecek. Peki, şehitlerden kimse bahsetmiyor. Biri çıkıp ta demiyor ki bırakın şu anayasayı tartışmayı, Vatan saldırıya uğruyor. Karakol saldırıya uğruyor. Şehitlerimiz var. Millet ağlıyor diye, ülkeyi yönetenlerden hiç bir ses yok. Ondan sonra çıkıp açılımdan bahsediyorlar. Hepimiz çok dikkatli olması lazım, bu ülkede ne oluyorsa ne yapılmak isteniyorsa hepinizin bunu çok iyi görmesi lazım, yanlış, yanlış kararlar asla vermemiz lazım, eğer biz yanlış yaparsak bunun vebalini çocuklarımız öder"

KOMUTANLARIMI
TERÖRİST DİYE ALIYORLAR

Hamurdan giriş yapan 34 teröristtin ifadelerinin değiştirildiğini öne süren Sarızeybek, "Komutanlarımı terörist diye alıyorlar onlarca polisin eşliğinde, evlerinde arama yapıyorlar. Televizyonlara çekiyorlar onlarca polisin eşliğinde mahkemeye getiriyorlar. Ama bu teröristlere bir gün bile gözaltında tutmuyorlar. Bu teröristleri mahkemeye getirmek yerine mahkemeyi bunları ayağına getirdiler. Terörist diyor ki, ben pişman değilim örgütten de kaçmadım. İmralı'da yatanın talimatıyla geldim diyor. Ondan sonra ona diyorlar ki, sen yanılıyorsun sen pişman olmuşsun örgütten kaçmışsın seni serbeste bırakalım dedirtiyorlar. İfadeleri değiştiriliyor. Ve teröristlerin şu an hepsi serbest" dedi.
Konuşmaların ardından Alaplı Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Saliha Sanlı, Emekli Albay Erdal Sarızeybek'e katılımlarından dolayı plaket verdi. Ardından Sarızeybek, hayranlarıyla buluşarak, kitaplarını imzaladı.

SARIZEYBEK'DEN ÖNDER'E ZİYARET

Türk Silahlı Kuvvetlerinden 2005 yılında kendi isteği ile emekliye ayrılan terörle mücadeledeki başarısından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası sahibi emekli Albay Erdal Sarızeybek, gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü. Sarızeybek, hiçbir siyasi kimliği temsil etmediğini belirtirken, "Önemli olan Vatan'dır. Hiçbir şekilde siyasetin içerisinde değilim. Amacım halkımıza ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatmaktır. Bize gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ediyorum. Yine Önder Gazetesi'ni de başarılı çalışmalarından ötürü kutluyorum" dedi.