Kısa adı  TESKOMB olan Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez birliği'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Birlik Başkanı Bahri Şarlı, Ereğli Esnaf Kefalet ve Zonguldak-Bartın Karabük Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman'ın daveti üzerine Ereğli'ye geldi.
Azman'ın onuruna verdiği ve Azman ile Şarlı'ın eşlerinin de katıldığı akşam yemeği sırasında konuşan Şarlı, Ereğli Kooperatifini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
Ereğli'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden ve Ereğli'yi beğendiğini dile getiren Şarlı, "İçinde bulunduğumuz sıkıntıları aşma gayretindeyiz" dedi.
"Tüm Kooperatiflerin amacı, esnaf ve sanatkâra hizmet etmek, düşük faizli kredilerle desteklemektir" diyen Şarlı, "Küçük esnaf ve sanatkâr Türk ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Bu açıdan bakıldığında esnaf her şeyin en iyisine layıktır.
İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıdan, taşın altına hep beraber elimizi koyarak çıkacağımıza inanıyorum. Ramazan ayı boyunca ve Bayram ile birlikte piyasaların canlanacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.
Bu arada, Ereğli Esnaf Kefalet ve Zonguldak-Bartın Karabük Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman'da Şarlı ve eşini Ereğli'de ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.