5 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde kentte kavgayı bitirecek ve özellikle gençler ile kadınların öne çıkarılacağı bir hareketi savunanlar, toplumsal uzlaşmayı sağlayacak sağduyulu politikalarını sürdürüyorlar.

Azim Otel'de bir araya gelen hareket adına bir konuşma yapan İrfan Erdem, 'bizim başkan adayımız, yönetim adayımız yok. Biz seçimler sonrasında oluşacak meclisin içinden başkan ve diğer organların seçileceğine dikkat çekiyoruz. Ayrıca ilçede birlik ve beraberliği savunuyoruz. Bu doğrultu da Arslan Keleş ile biraraya geldik. Kendisi başkan olmak istediğini belirtti. Biz birleşmeyi konuştuk. Birleşmeye ne diyorsunuz?' diye toplantıya katılanlara bir soru yöneltti. Birleşmeye kısık seslerle cevap verilirken, çoğunluğu şartsız görüşme olarak gerçekleşebileceğini, herhangi bir şart ile görüşme ve birleşme olamayacağına dikkat çekti. Sonuç olarak çalışmaları hızlandırarak seçimlere hazırlanılması ve Arslan Keleş ile de görüşülmesi yönünde karar alındı.

Her katılımcının özgürce görüşünü dile getirdiği toplantıda Çarşamba gününe kadar bu konuda sonuç alınmasını isteyen hareketin katılımcıları, bu konuda İrfan Erdem'in başkanlığında 5 kişilik bir komite kurdu.