Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Günaydın, AKP yönetimine zehir zemberek göndermeler yaptı. Yerel seçimler sonrasında AKP yöneticilerinin yaptığı açıklamaları hayretle izlediklerini belirten Günaydın, "Seçimlerin mimarı sanki kendileri değilmiş gibi, pişkinlik içinde sağa-sola sataşıyorlar" dedi.
AKP eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Günaydın'ın yazılı açıklaması şöyle:

"HEZİMETİN MİMARI
DEĞİLLERMİŞ GİBİ..."
"29 Mart 2009 mahalli seçimler sonrasında, AK Parti Zonguldak İl Başkanı'nın beyanlarını hayret ve ibretle seyrediyoruz. Zonguldak Merkez ve Kozlu'daki seçim hezimetinin baş mimarları sanki kendileri değilmiş gibi, alabildiğine pişkinlik içersinde sağa-sola sataşıyor, AK Parti sanki babasının malı imiş gibi, 'Kazanırım, kaybederim kime ne? Aday yapsalar da, yapmasalar da hep ben, ben' diye kendini lanse ediyor. Partili vatandaşlarımız da bu ve bunun gibilere, 'pes doğrusu' demekle yetiniyorlar. Bir evvelki mahalli seçimlerde ince eleyip sık dokuyarak elde ettiğimiz, yani Zonguldak ve Kozlu'da kazandığımız belediye başkanlıklarını, bu seçimlerde ellerinin tersi ile itmişler, kaybetmişlerdir. Bu hezimeti hazmederek akabinde Zonguldak genelinde AK Parti'nin kazandığı belediye başkanlıklarını henüz ziyaret etmeden, Zonguldak'ın CHP'li Başkanı'nı öncelikle ve de samimiyetle ziyaret etmişlerdir. Size de onlara da hayırlı olsun, ne diyelim ki? İşadamlığınız gereği Sayın Secaattin Gonca'dan alamadıklarınızı belki o Başkan'dan alırsınız"

"ADAYLARA TAM
DESTEK VERMEDİNİZ"
"Ben ve arkadaşlarım bir evvelki İl Yönetim Kurulu üyeliğimiz esnasında, partimize ne gibi hizmetler yaptığımızı biliyorsunuz. Fakat bilmek istemiyorsunuz. Sayın Secaattin Gonca'yı belediye başkan adayı yapan bizleriz. Sayın Celil Uzun'a nasıl tavsiye ettiğimizi, nerede buluşturduğumuzu kendisine bir sorun. O zaman siz Merkez İlçe Başkanı, bizim Metin'den başka birini istemiyordunuz. Ama bizi aşamadınız. Kozlu'da ve Elvanpazarcık beldesinde bizim dediğimiz adaylarla seçimleri kazanmıştık. Peki, şimdi ne oldu? Bu insanları sahiplenmediniz, kendi hallerine bıraktınız. Mahallelerde seçim komisyonları oluşturmadınız. Basın toplantıları yaparak yapılan hizmetleri ve yapılacakları sık sık halka anlatmadınız. Partili eski ve deneyimli üyeleri partiye davet edip onlara görev vermediniz. Tam kadro yönetim olarak seçimlerde birlik ve beraberlik içersinde olmadınız. Bir örnek; Rat'ta yapılan spor kompleksi ve çocuk bahçesinin açılışında tek bir il yöneticisi yoktu. Seçimlere bir hafta kalmıştı. İyi ki Sayın İlçe Başkanı oradaydı. Böyle bir yönetim ve yönetmek anlayışı, belki de dünyanın başka bir yerinde yoktur. Bu ve bunun gibi nedenlerle seçimleri kaybettiniz. Bravo size eserinizle övünün, övüneceğiniz kadar!"

"ŞU ANDA SİZ Mİ
KULLANILIYORSUNUZ?"
"Beni ve arkadaşlarımı partiye sokmayacakmışsınız. Bizim 'kullanma tarihimiz' geçmişmiş, Öyle ha... Sayın İl Başkanı, şunu iyi bilmen gerekir; Benim ve arkadaşlarımın hiçbir makam ve mevkide gözümüz yok. Biz onları gördük ve en iyi şekilde temsil ettik ve devrettik. Evet, adam gibi devrettik, haddimizi bildik. Bizim meselemiz şudur; yöneticilik, üyelik sorun değil, gönülden partili olmak bize yeter de artar bile. Ama partimize zarar veren unsurlarla da kim olursa olsun, doğrulan söyleyerek mücadele ederiz. Sağ olduğumuz müddetçe de, bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Gerek normal hayatımda, gerekse siyasi hayatımda hiç kimseye kullanılmadım. Sevip saydığım insanlarla beraber oldum. Birbirimize ve insanlarımıza parti gözetmeksizin yardımcı oldum. Eğer dediğiniz gibi yönetimlerde bulunduğumuz sürece kullanılmış ve şu anda kullanılma tarihimiz geçmiş ise, hakikaten bize geçmiş olsun, Demek ki, şu anda siz kullanılıyorsunuz! Bizim tarihimiz geçti. Siz kullanılmaya devam edin. Ne diyelim, hayırlı olsun."
"BAŞIM DİK, ALNIM AÇIK"
"Normal ve siyasi hayatımda ve de şu anda bile insanlarımıza hizmet ediyorum, onlara yardımcı oluyorum, mesleğim olan madenciliğe Kozlu ve Üzülmez'de devam ediyorum, Allah razı olsun Star A.Ş. şirketi sayesinde dört yüzün üstünde insanımız ekmek parası kazanıyor. Benim madencilik tecrübemden o şirket sahipleri istifade ediyor. Siyasi tecrübemi siz tarihi geçmiş olarak aklınızca beğenmiyorsunuz. Ama, elli yıldan beri Gazipaşa Caddesi'nde başım dik, alnım açık olarak geziyorum. Maddi kazancım olmadı. Ama, manevi kazancım çoktur, inşallah. Ben ve benim gibi neredeyse hayat boyu Zonguldak genelinde, yani eski sınırlan içersinde siyaset yapmış bizlere edep kurallarını aşarak, 'kullanma tarihi geçmişler, pislik atıyorlar, partiye giremezler' demek, sen ve senin gibileri o makamlarda meşru kılmaz. O makamlar size de kalmaz.
Ben çok şeyler gördüm. Yaşadıkça da çok şeyler göreceğiz, inşallah."