2008 Yılında Alaplı Belediyesi Meclisi kararıyla satışı onaylanan üzerinde icra takibi olduğu için satışı gerçekleşmeyen A-101 Marketin yanda bulunan eski jandarma binasını bulunduğu arsa icra takibini kalkmasın ardından satışına karar verildi.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Piyasa borçları ve müteahhit işçilerine borçların ödenmesi için arsanın satılması gerektiğini savundu. Arsa üzerinde icra takibin kaldırıldığını belirten Çimenoğlu, “2008 yılında Belediye Meclisiyle A-101 yanında bulunan eski jandarma binasını bulunduğu şu anda otopark olarak kullanılan yerin üzerinde icra takibin kalmasın ardından satışı tekrar gündeme geldi. Piyasaya ve müteahhit işçilerine olan borçlarımızı ödeyebilmemiz için arsanın satışını gerçekleştireceklerini” kaydetti.

Meclis toplantısında arsanın satışına itiraz eden CHP’li Meclis üyeleri, arsanın Alaplı Belediyesi tarafından daha kar sağlayan işletme durumuna getirilmesi gerektiğini belirterek satışını iptalini istedi.

Yapılan oylamada, 7 karşı 5 oyla CHP’li meclis üyelerini verdiği arsanın satışı iptaline ilişkin gündem oy çokluğu ile iptal edildi.