Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü, Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası için Konya yolcusu.
Başkan İskender Hatip, Zonguldak’ta yapılan grup maçlarında birinci olarak finallere 6. Kez katılma hakkı elde ettiğini belirterek, Konya’da ki turnuvada 76 takımın yarışacağını ifade etti.

Hatip, başarılı bir final elde edeceklerinden emin olduğunu belirten açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Organizasyonunu TSF’nin yaptığı Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası 25-31/07/2015 tarihlerinde Konya Rixos Oteli’nde gerçekleştirilecektir. Kulübümüz Zonguldak’ta yapılan grup maçlarında birinci olarak finallere 6. Kez katılma hakkı elde etmiştir. Bu yıl Kulüpler Şampiyonasında yabancı oyuncu oynamayacaktır. 76 takım yarışacaktır. Bunlardan ilk altısı Satranç 1. Ligine çıkacaktır. 7-16 arası gelecek yıl doğrudan final hakkı kazanacaktır. Başarılı bir final yapacağımıza inanıyorum. Deneyimli bir takımız. 9 değişik takımla toplam 72 maç oynayacağız. Takımdaki sporcularımız ve oynayacakları masalar şöyledir:

1. masa: Bertan Kunaç, Takım Kaptanı: Erdemir çalışanı, 2. masa: Tuncay Atamer, Takım Kaptanı iktisatçı, 3. Masa: Mehmet Eren Ermiş, Takım Kaptanı: Haliç Üniversitesi Öğrencisi, 4. Masa: Celalettin Erdoğan, Takım Kaptanı: Bilgisayar Programcısı, 5. Masa: Emine Topal, Takım Kaptanı Üniversite öğrencisi, 6. Masa: Berk Eren Bakır, Takım Kaptanı Üniversite Öğrencisi, 7. Masa: Murat Yanık, Takım Kaptanı, Ereğli Fen Lisesi öğrencisi, 8. Masa: Çiğse Güntay, Takım Kaptanı Ereğli Fen Lisesi Öğrencisi.

Sporcularımıza başarılar diliyoruz. Ailelerine, antrenman yapmak için salonlarını açan EVEDER yönetimine, forma desteği sağlayan Erdemir Yönetimine ve bizi her zaman destekleyen Ereğli basınına çok teşekkür ederiz.”