İş bulmak umuduyla Alaplı’ya gelip yerleşen Afgan ailesinin erkekleri günlük işlerle ekmek parası kazanarak  ailelerin geçimini sağlamaya çalışıyorlar.  Abdul Majit Ali Zada, yaptığı açıklamada, Afganistan'daki savaşta 2 ağabeyini kaybettiğini söyledi.

Savaştan kaçarak Türkiye sığınmak sorunda kaldıklarını dile getiren Zada, "Savata çok zor günler geçirdik. 2 ağabeyimi askerdi onlar şehit oldu. Bizde mecburiyetten topraklarımızı terk etmek zorunda kaldık. İlk başlarda nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Önce yürüyerek Pakistan'a geldik. Sonra yine yürüyerek İran'a oradan da Türkiye'ye sığındık. 15 gün boyunca yollarda yürüdük. Çok arkadaşım yolda hayatını kaybetti. Türkiye bize kucak açtı, Allah Razı Olsun. Burada günlük işlerde çalışıyoruz. Kalabalık nüfus olduğu için geçinmek çok zor. Küçük bebekler var. Çok zor durumdayız."


-Hayırseverler Bize Yardım Etsin

Rahime Özbek ise, 1 ve 2 yaşlarındaki iki çocuğum ile birlikte 15 gün yol yürüdüğünü belirterek, "Çok zor günler geçirdik. Savaş çok korkunçtu. Kaçmak zorunda kaldık. Bazı akrabaların orada kaldı. 2 çocuğum ve akrabalarım ile birlikte Türkiye'ye gelerek sığındık. Şuan Alaplı'dayım eşim İstanbul'da çalışıyor. Savaşı unutmak çok zor. Burada zor durumdayız. Kış geldi yakacağımız yok. Hayırseverlerden uzanacak bir yardım eli bekliyoruz." dedi.


 (AA)