Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, terörle mücadele konusunda yargı mensuplarının üzerine düşen görevleri yerine getireceğini ve getirmeye devam edeceğini bildirdi.

Topuz, geçen yıl Çağlayan Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin yıl dönümünde yaptığı yazılı açıklamada, eylemi gerçekleştiren teröristlerin bir şahsın öldürülmesi için adalet aradığını öne sürerek, tüm dünyanın gözü önünde savcının şehit edildiğini anımsattı. 

Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın söz konusu olayla ilgili soruşturmanın sonuçlanması konusunda en fazla çaba sarf eden yargı mensuplarından birisi olduğuna dikkati çeken Topuz, şunları kaydetti:

"Buna rağmen eylem, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirildi. Üstelik yakın bir zamanda ortaya çıkan görüntülerden de anlaşılıyor ki, cumhuriyet savcımız makamında şehit edildikten sonra güvenlik güçlerimiz tarafından odaya operasyon yapılmış. Bundan da amacın bir süre propaganda yaptıktan sonra cumhuriyet savcımızı şehit etmek olduğu net olarak anlaşılmaktadır. Aziz milletimiz son zamanlarda çok zorlu bir süreçten geçmekte ve birçok terör eylemine maruz kalmaktadır. Tüm dünya bilmelidir ki herhangi bir yerde meydana gelen terör olayına tepkisiz kalmak, bir gün kendilerinin de terör hadisesine maruz kalmasıyla sonuçlanacaktır. Nitekim Belçika'daki olay bunu bize göstermiştir. Ankara'da yaşadıklarımız, yine birkaç gün önce dost ve kardeş Pakistan halkına çocukların oynamak için gittiği lunaparkta reva görülen terör eylemi bize göstermektedir ki dünyanın artık terör karşısında yekvücut mücadele etmesi gerekmektedir."