Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, uğradığı saldırı sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'a yapılan terör saldırısını kınadı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca adliye önünde yapılan toplantıya hakim, savcı, avukat ve adliye memurları katıldı. Yapılan açıklamada, Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'a yapılan saldırı kınadı.
Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, daha sonra Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır bir basın açıklaması yaptı.
Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Hüseyin Özbakır, şöyle konuştu: Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Tüm yargı camiasının başı sağolsun diyoruz. Ona sıkılan hain kurşunu toplumumuzun huzuruna birlik ve beraberliğine sıkılmış bir kurşun olarak değerlendiriyor, hainlerin alçak saldırılarını kınıyoruz. Zalimin zulmünden mazlumu kurtarmak, kamu düzenini sağlamak, adaleti tecelli ettirmek ve mazlumların haklarını almalarını sağlamak için görev yapmak dışında hiçbir gayesi olmayan meslektaşlarımıza saldırılar düzenlenmektedir. Daha yakın bir tarihte Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç hain bir saldırı sonucu şehit edilmiş şimdi ise Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ülkemizin huzurunu hedef alacak bir şekilde hain emellere kurban edilerek saldırıya uğrayıp şehit olmuştur."
Ülkemizin birçok yerinde vatana ihanet eden iç ve dış düşmanların bu kez bir meslektaşlarını hedef aldığını anlatan Özbakır, şunları söyledi: "Adaletin bir gün herkese lazım olacağını bilmeyen hainler canına kıydıkları savcımızın meslektaşlarından adalet isteyeceklerini unutmuş olacaklar ki bu saldırıları gerçekleştirme cüretini bulmuşlardır. Ama unutmasınlar ki aziz vatanımızın her köşesinde bütün zorluklara göğüs gererek, fedakârca hizmet eden yargı teşkilatının bütün mensupları adalet terazisinin kefelerinde yasaların kendisine verdiği yetkiyi hiçbir saldırı ve baskıdan korkmadan hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan Türk milleti adına kullanmaya devam edeceklerdir. Yüreğimizi yakan kor ateş dağlar kadar büyük olsa da ümitsizlik, karamsarlık ve yılgınlık bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Bu saldırı ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden Türk milleti adına adalet dağıtan yargımızın değerli mensuplarını asla yıldıramayacaktır. Üzüntümüz büyük de olsa kalleşçe saldırılar karşısında eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Geride gözü yaşlı, hayatın baharında bir eş, baba şefkat ve sevgisini daha doğru dürüst tadamamış iki yetim masum yavru ve evlat acısı ile yüreği dağlanan anne ve baba bırakan meşru hiçbir amaca hizmet etmeyen, aziz vatanımızın düşmanlarına kölelik eden hainler kendi açtıkları çukurda akıttıkları kanda boğulacaklardır."
Bu acıları yaşatanların bir gün bunun hesabını vereceklerini belirten
Özbakır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gün ülkemizin kenetlenme, birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlama günüdür. Gün düşmanlarımıza sevinç naraları atmasını engelleme günüdür. Gün aklın ve sağduyunun kişisel kin ve ihtiraslara galip gelme günüdür. Gün acıları paylaşarak küçültme ve adaletin gür ve sarsılmaz sesini duyurma günüdür. Yargı teşkilatımızın aziz şehidi, dün olduğu gibi bugünde adalet dağıtmaya devam edeceğiz. Adaletin terazisini başımız üstünde tutmaya devam edeceğiz. Aziz ve kutsal hatıralarınıza sahip çıkacağız. Emanetin emanetimizdir. Varsa biz hakkımızı helal ettik sende bize hakkını helal et, ruhun şad mekânın cennet olsun.