Kdz. Ereğli'nin Bozhane mevkisindeki bir börekçi dükkanındaki dönerden öğrencilerin zehirlenmesi üzerine adı geçen işletmeyle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri bu konuda laboratuardan gelen sonuçlar çerçevesinde suç duyurusunda bulunurken, tavuk üreticisinin bulunduğu ilçedeki Tarım Müdürlüğü'ne de denetim konusunda bir yazı yazarak uyardı.

Öte yandan okul kantinlerinin de denetim altına alınması ve sürekli kontrol konusunda duyarlı olunması amacıyla okul müdürlüklerinin dışında, okul aile birliklerinin yöneticilerine de ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından göreviniz var bilgilendirmesi yapılıyor.

Okul kantinleri ve okul çevresinde yiyecek içecek satan işyerleriyle ilgili denetim konusunda Kdz. Ereğli'de yoğun bir çalışma yürütülüyor. Bir süre önce Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden 39'nun dönerden zehirlenme olayından sonra başlatılan denetim çalışmaları devam ederken, zehirlenmenin meydana geldiği börekçi dükkanının sahibiyle ilgili olarak Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına halk sağlığını tehdit etmek ve zehirlenmelere yol açmak iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'dan edindiğimiz bilgilere göre; İlçe Tarım Müdürlüğü'nün zehirlenme olayının meydana geldiği börekçiden alınan döner numunelerinin laboratuar sonuçlarında 4 kalemden bir tanesinde bakteriler tespit edilmesi üzerine yapılan suç duyurusunun dışında, ayrıca tavuk üreticisinin de bulunduğu ilçedeki Tarım Müdürlüğüne bir yazı gönderildi ve zehirlenme olayı ile ilgili bilgi de verilerek, üreticinin denetlenmesinde daha duyarlı olunması istendi.
Diğer yandan okul kantinlerinin denetlenmesi ile ilgili olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürlüklerini ve okul aile birliklerini harekete geçirmesi istendi. İlçe Kaymakamlığı bu konuda, okul kantinlerinin kiralanmasında sorumluluk üstlenen okul aile birliklerin satılan yiyecek ve içecek konusunda duyarlı olmalarını, yasal çerçevesinde satılmaması gerekenlere müdahale etmelerini ve kantinlerinin hijyen koşullara uyup uymadıklarının da denetlenmesi konusunda dikkatli olunmasını istedi.