Elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir yaptırılması yönetmeliğine göre Kdz.Ereğli ilçe merkezinde elektrik sayaçları değişimi devam ediyor. BEDAŞ tarafından sanayi tipi sayaç 59, ev tipi sayaç 29 TL'den satışa sunulurken, BEDAŞ'a yapılan müracaatın ardından ücretsiz takılması da sağlanıyor.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Kdz.Ereğli İşletme Müdürlüğü, Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeline göre elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir yaptırılmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak abonelerin sayaçlarını yenilemelerini yazı ile bildirmişti. BEDAŞ Kdz.Ereğli İşletmesi tarafından da satılan sayaçlar piyasa fiyatlarına göre BEDAŞ'da daha uygun. BEDAŞ sanayi tipi sayaçları 59, ev tipi sayaçları da 29 TL'ye satışını yaparken Kdz.Ereğli piyasasında bu rakamlar 5-6 TL zamlı satılıyor. Bazı elektrikçilerde sanayi tipi sayaçlar 60-65 TL, ev tipi sayaçlarda 30-35 TL arasında değiştiği gözleniyor.

MÜRACAAT EDİN
BEDAŞ tarafından konu ile ilgili verilen bilgilerde, Kullanım yerinizde tüketilen elektrik enerjisi değerlerinin ölçümünü yapan elektrik sayacı, yürürlükteki 3516 sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanununun ikinci bölümünde yer alan, 'Muayene, Damgalama ve Yasaklar' başlıklı 9. maddesinde belirtilen ilk muayene periyodik muayene, ani muayene, şikayet muayenesi ve stok muayenelerine tabiidir. Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğine göre, 'Elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin on yılda bir yaptırılması zorunludur' denilmektedir. Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak bilgilendirmek ve kullanmakta olduğunuz elektrik sayacının şirket kayıtlarımıza göre 10 yıllık periyodik muayene süresini doldurmuş olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu nedenle İşletme Müdürlüğümüze şahsen veya yetkilendireceğiniz kişi aracılığıyla mümkünse güncel abonelik bilgilerinizin yer aldığı elektrik faturanız ile başvurabilirsiniz" denilmişti.

ÜCRETSİZ TAKILIYOR
Abonelerin abone numarası ile Ereğli Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürlüğüne başvuruda bulunmasının ardından ya piyasadan alacağı ya da İşletme Müdürlüğünden alacağı yeni sayaç işlemini tamamlamasının ardından İşletme Müdürlüğünün görevlendireceği kişi sayacı ücretsiz takılacağını duyurdu.