Alaplı İlçesine bağlı Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in mezarını ziyaret etti.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, ilkeleri, felsefesi ve yaşam şekli ile herkese ışık olan Ecevit'i asla unutmayacaklarını belirterek şöyle dedi:
"Demokratik Sol Hareket'in kurucusu olan, Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alması konusunda ulusal duruşuyla bundan sonra herkese örnek gösterilecek Ecevit'i asla unutmadık unutmayacağız. İlkeleri, felsefesi, yaşam şekli bize ışık olmaya devam edecektir. Yerini dolduramayacağımız 'hak, halk ve Türkiye' diyerek başını daima dik tutmuş, emperyalizmin önünde ellerini bağlayıp boyun eğmemiş, milli Kıbrıs davası tehlikeye girdiğinde cesaretle gereken kararı alarak Türkiye'nin gurur davasını, güvenlik davasını ve Kıbrıs'ta yaşayan insanları kurtarmak ve Kıbrıs'a barış getirmek suretiyle gereken her şeyi yapmış olan değerli Başbakan Bülent Ecevit'in eksikliğini sadece  demokratik solcular değil tüm Türkiye hissetmektedir."