*Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu, göreve geldiğinden bu yana belediyenin gelir gider tablolarını açıklayarak ?saydam belediyecilik? ilkesinden ayrılmadığını kanıtlıyor.

 

 

Alaplı Belediyesi Zonguldak ve çevresindeki tek saydam belediye olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu?nun göreve geldikten bu yana bir tek işçi atmayacağını açıklayıp, gelir gider tablolarını da açıklayarak saydam bir belediyecilik anlayışını sürdüreceğini açıklamasının arkasında durduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Eylül 2009 tablolarıyla ilgili şu bilgi verildi:

 

?Göreve başladığım günden bu yana, ?şeffaf yönetim? ve ?şeffaf belediyecilik? anlayışını istikrarlı bir şekilde uygulayan Belediyemiz, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi, Eylül 2009 ayı gelir-gider tablosunu da; bilboardlar, web sitemiz ve diğer kitle iletişim araçlarıyla duyurulmak suretiyle, kamuoyunun bilgisine sunmuştur.

Ekte gönderdiğimiz tablolarda da görüleceği gibi; 2009 yılı Eylül ayı (01.09.2009-31.09.2009 tarihleri arası) toplam gelirlerimiz 688 bin Türk Lirası olarak gerçekleşmiş, buna karşılık aynı dönemde, değişik gider kalemlerinde, toplam 642 bin 133 Türk Lirası ödeme yapılmış,   bütçe giderleri toplamımız da 708 bin 451 Türk Lirası olarak gerçekleşmiştir.

Görevimizin ilk ayından beri taviz vermeden uyguladığımız ?tasarruf tedbirleri? ve belirlenen programın dışına çıkmamaya özen göstererek yürüttüğümüz ekonomi politikamız, Belediye bütçemize olumlu yansımalarını sürdürmekte, gelir-gider dengesini kurmaya yönelik hedefimize her geçen ay biraz daha yaklaşılmaktadır. Önümüzdeki aylarda, bütçe verilerimizdeki olumlu seyrin, artarak devam edeceğini tahmin etmekteyiz.

Vatandaşlarımız, Eylül 2009 ayı ve daha önceki ayların bütçe verilerini, Belediyemizin www.alapli.bel.tr adresli web sitesinden de takip edebilirler.?