Zonguldak’ta SAYDER üyeleri, hazırladıkları basın açıklaması ile Suriye’ye tepki gösterdi. Sürekli Aydınlık için Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, öğle namazı sonrasında Yenicami önünde basın açıklaması düzenledi. Açtıkları pankartlar ile Suriye’ye tepki gösterdi. Dernek üyeleri adına açıklama yapan Fatih Altuntaş, açıklamasında şunları kaydetti:
“Allah, yeryüzündeki sınırları çizmemizi emretmedi. Rabbim bizlere ancak iman edenler kardeştir diye buyurarak kardeşliği emretti. Bu gün Suriye’de bir katliam yaşanıyor. Bizler bu olayları duyuyoruz, görüyoruz. Olaylara seyirci kalmayalım. Müminlerin, mazlumların safında zalimlerin karşısında olduğumuzu gösterelim. Dün baba Hafız Esat, 1980’li yıllarda on binlerce insanı Hama’da katletti. Bu gün oğul Beşar’da aynı yolda devam etmektedir. Kardeşlerimize karşı ağır silahlar kullanarak katliam gerçekleştirmektedir. Zamının sahibi Allah zamanı döndürüyor. Tunus’ta, Mısır’da yıkıldıkları gibi bütün yeryüzündeki zalimler yıkılacak.
Bu zulmün karşılığını ahirette çok acı bir şekilde tadacaklar. Bugüne kadar oğul Beşar Esat ve kardeşleri, insanlığın bilmediği, görmediği zulümler gerçekleştirdiler. Son süreçte 2000’in üzerinde kardeşimizi katlettiler. On binlerce tutuklu insan var ve yirmi binden fazlada insan da ülkesini terk ederek hayatlarını kurtarmaya çalıştılar. Bu zulme seyirci kalmayalım, Suriye konsolosluğunu arayarak bu insanlara neden zulmettiklerini soralım ve tepkimizi ortaya koyalım.”