Dünyanın tek Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlanıyor.

ZONGULDAK VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ:

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bektaş, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hayatını ülkesine ve milletine adayan, canından çok sevdiği yurdunun bağımsızlığını, özgürlüğünü bütün değerlerin üzerinde tutan kahramanların fedakarlığı ve özverili çabaları sayesinde kurulduğunu belirtti.

"Aziz milletimiz, varlığına, birliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditlere karşı durmuş, her türlü yokluğa rağmen asil milletimizin fedakarlığı, kahraman ordumuzun cesareti sayesinde tarihin akışını değiştiren, destansı, büyük ve eşsiz savaşlardan zaferle çıkmasını bilmiştir." ifadelerini kullanan Bektaş, şunları kaydetti:

"Milli irademizin temsil edildiği, milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu anlamlı günü, aydınlık yarınlarımızın ve ülkemizin geleceği olarak gördüğü çocuklarımıza armağan eden Atatürk, onlara duyduğu güveni, verdiği önem ve değeri en güzel şekilde göstermiş, cumhuriyetimizin çocuklarımızın, gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine, sonsuza dek korunup yaşatılacağına olan inancını ortaya koymuştur. Bizler de çocuklarımızın kendilerinden beklenen sorumluluk duygusuyla hareket ederek aklın ve bilimin ışığında ülkemizin daha da gelişmesi ve kalkınması yönünde her türlü çabayı göstereceklerine, önemli başarılarla geleceğimize yön vererek ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine içtenlikle inanıyoruz."

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU:

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920 Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin ardından, milli egemenlik anlayışının Türk Milletine armağan edildiği, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde silah arkadaşları ile birlikte yürütülen milli mücadele başarıya ulaşmış, milletimiz bağımsızlığına kavuşmuş, bu dönemde alınan önemli tarihi kararlarla milletimizin geleceği şekillenmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu özel günü, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile birlikte dünya çocuklarına armağan etmiştir.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza, iyi eğitim vererek yetiştirmek, kendine güvenen, milli değerlerine, kültürüne sahip çıkan, ülkesini seven, üreten, karşısına çıkabilecek güçlüklerle mücadele edebilen, aynı zamanda dünyadaki gelişmelere ve yeniliklere açık, ilgi alanı ve yeteneğine göre bilimin ve sanatın her dalında kendine yer bulacak gençler yetiştirmek bizlerin en büyük sorumlukları ve hedefleri arasında olmalıdır.

Bu anlamlı günde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümünü, yarınlarımızın teminatı tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelede emeği geçen tüm şehit ve gazilerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, demokrasi ve parlamenter rejim vurgusu yapan CHP'li Demirtaş, "Provokasyonlarla toplumu kutuplaştırmak isteyenlere en güzel cevabı 31 Mart'ta milletimiz sandıkta vermiştir. TBMM'nin kuruluşunun 99.kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimize bağlılığımızdan asla vazgeçmeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürümeye devam edeceğiz. Bizi kutuplaştırmaya çalışanlara inat, çocuklarımıza güzel bir geleceği hep birlikte kurmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

Ulusal bayramlar, milletlerin varlığının, gücünün ve kimliğinin göstergeleridir. 23 Nisan da egemenliğin millete ait olduğunun güçlü biçimde vurgulandığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu gündür. 23 Nisan, liderlik dehasıyla herkesi kendine hayran bırakan Büyük Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği dünyadaki tek çocuk bayramıdır. Hiçbir güç, hiçbir irade Türk insanını demokrasiden, egemenlikten, bağımsızlık ruhundan, Cumhuriyet'ten koparamaz. 

31 Mart'ta bu bir kez daha görülmüş, Türk ulusu demokrasiye bağlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. 

Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, toplumun içine nifak tohumu ekmeye çalışanlar, korku imparatorluğu inşa etmeye çabalayanlar bunu başaramayacaklardır. Oylarına sahip çıkan, sandıkları koruyan, demokratik mücadeleden vazgeçmeyen Türk insanı, mesajını çok güçlü bir şekilde vermiştir. Bu mesaj toplumun tüm kesimlerince doğru algılanmalı ve Türkiye'nin ekonomik ve siyasal sorunları bu anlayışla çözümlenmelidir. Bu ülkenin çocukları her zaman bu ülkenin umudu olacaktır. Çocuklar, her alanda aynı haklara sahip olmalı, sağlık ve eğitim hizmetlerinden eşit biçimde yararlanmalıdır. Hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli, hiçbir çocuk okuldan uzaklaşmamalıdır. Çocuklar gülümsemeli, o gülüşler de herkesin içini ısıtmaya devam etmelidir.

Bu ülkenin umudu olan tüm çocuklarımıza mutlu ve aydınlık bir gelecek diliyorum.

Milli duygularımızı yücelten, TBMM'nin 99. kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu duygularla kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum"

KDZ.EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK:

 “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesi ışığında milli egemenliğimizin ilan edilişinin 99. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlayacak olmanın mutluluğu içindeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi,  istiklal ve istikbal mücadelesini el ve gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır.

Bizler Kdz.Ereğli Belediyesi olarak her şeyin en iyisini hak eden geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çalışmaya ve onlar için ilçemizin yarınlarını planlamaya devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere meclisin tüm  kahramanlarını  saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Büyük Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu güzel günde, geleceğin teminatı yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor hepsinin gözlerinden öpüyorum.”

ZONGULDAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ V. MURAT KAPICI:

Cumhuriyetimizin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. Yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan, Türk Milleti'nin egemenliğinin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin parlak sayfalarından birisidir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. 23 Nisan’ın, sadece millî egemenlik bayramı olarak değil, aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanmasının özel bir anlamı vardır. Bu, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemin, inancının ve güveninin en önemli göstergesidir.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” sözleriyle seslendiği Sevgili Çocuklar, Türkiye' yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır.

Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

GMİS GENEL BAŞKANI HAKAN YEŞİL:

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” mesajı yayınladı.

Yeşil’in mesajı şöyle;

“Ulusal Egemenliğimizin 99. yılındayız.

Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla ulusumuz tüm dünyaya egemenliğini ve bağımsızlığını ilan etmiştir.

TBMM’nin açılışı ve Cumhuriyetimizin ilanıyla Anadolu insanı demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığına kavuşmuş, devletin gerçek sahibi olmuştur.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle devletin yönetiminin millete ait olduğunu vurgulamıştır.

Ulusumuzun verdiği bağımsızlık ve egemenlik savaşının ardından ülkemizin kalkınması için yeni bir mücadele başlatılmıştır.

Nitekim Atatürk ve arkadaşları, kalkınma için Zonguldak’ın önemini daha o günlerden görmüş ve maden ocaklarına sahip çıkmışlardır. Zonguldak, Cumhuriyetimizin ilk ili olmuştur. Kuşaklar boyu aktarılan üretim kültürüyle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak üzere ülkemiz için ürettik ve üretmeye devam edeceğiz.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.”

AK PARTİ ZONGULDAK İL BAŞKANI ZEKİ TOSUN:

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tosun, mesajında, 23 Nisan'ın Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyetin temelinin atıldığı tarih olduğunu belirtti.

"Milletimiz tarih boyunca çok şanlı, ihtişamlı dönemler yaşadığı gibi, çok sancılı, zorlu mücadelelerle de karşılaşmıştır." ifadelerini kullanan Tosun, şunları kaydetti:

"Ama her zaman imkansızlıklar içinde dahi pek çok başarıyı gerçekleştirmiş onurlu bir millettir. Her türlü olumsuzluğa millet olma bilinciyle yaklaşmıştır. Geçmişten beri yaşadığımız coğrafya üzerinde gizli emelleri olan devletlerin yurdumuzu işgal ettiği, ordularımızın terhis edildiği, milletimize esaret gömleği giydirilmek istendiği çetin yıllarda, aziz milletimiz her türlü ayrımcılığı reddederek kader birliği içinde destansı bir mücadele vermiştir."

Tosun, AK Parti olarak millet iradesiyle iktidara geldiklerinin bilincinde ve buna layık olma gayretinde olduklarını vurgulayarak, "Bu büyük milletin fertleri olarak her birimiz, farklı fikirlere ve tercihlere sahip olabiliriz. Bu manada farklılıklar zenginliğimiz, çoğulculuk dinamizmimizdir. Bizi millet yapan asıl unsur, bu vatan üzerinde birlikte yaşama irademizdir. İlk meclis de bu idrakle kurulmuş ve milli mücadeleyi bu inanç ve azimle, millet için tek yürek olarak yönetmiştir." ifadelerine yer verdi.

CHP ZONGULDAK İL BAŞKANI HAKKI GÜNEY:

23 Nisan 1920’de açılan Birinci Büyük Millet Meclisi’nin 99’uncu yıldönümünü büyük bir mutlulukla kutluyoruz.

Milletimizin Kurtuluş Savaşı verdiği o zorlu günlerde, milletin ve ülkenin geleceği adına, milletin iradesini egemen kılan meclisi açan ve bunu bütün dünyaya ilan eden Büyük Önderimizi saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

1929 yılında dünyada ilk defa Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir bayram olan 23 Nisan’ı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Egemenliğin tek kişiden halka geçtiği, ulusal bağımsızlığımızın ve halkımızın özgürlüğünün temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, kurtuluşun ve kuruluşun önünün açıldığı tarihtir.

23 Nisan 1920 tarihi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusunun bağımsızlık karakterini ve onlara olan güvenini bütün dünyaya ilan ettiği gündür.

“Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir” diyerek böylesi anlamlı bir günü çocuklara armağan etmesi; O’nun hem milletimize olan güvenini hem de Cumhuriyetin ve demokrasinin özüne olan güvenini ortaya koymuştur.

Büyük Önderimizin bu öngörüsüyle az zamanda büyük işler başaran bu millet, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Emperyalist devlet ve şirketlerin, dışarıdan ve içeriden bütün saldırılarına rağmen ulusumuz, Atatürk’ten ve onun gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma mücadelesinden vazgeçmemiştir, vazgeçmeyecektir.

Çünkü insan olmak, insanca yaşamak, ülkemizde ve dünyada barışı sağlayabilmek için izlenecek yol budur.

Cumhuriyet Halk Partisi her zaman bu misyonun temsilcisi ve taşıyıcısı olmaya devam edecektir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.