Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaparak 4 yıl önce hayatını kaybeden siyaset adamı Bülent Ecevit’i andı.

 

Açıklama şöyle;

 

“Türk siyasetinde önemli görevler almış ve 5 kez Başbakanlık görevi yapmış, Zonguldak’tan ilk olarak 1965 seçimlerinde Milletvekili seçilen değerli siyaset adamı Sayın Bülent Ecevit’in aramızdan ayrılışının 4. yılındayız.

Ülkemizin ulusal çıkarlarını daima büyük bir özveriyle savunan, siyasi yaşamı boyunca işçi hak ve özgürlükleri için çaba gösteren, çalışanların haklarına kavuşması için çok önemli yasaların çıkarılmasında önemli katkısı olan, çağdaş demokrasilerin en temel kurumlarından olan sendikaların önünü açan, emeğe ve emekçiye her zaman sahip çıkan Sayın Bülent Ecevit, Zonguldak Maden işçilerinin kalplerinde de ayrı bir yere sahiptir.

Madenciler, O’nun adını yerin yüzlerce metre altına yazdılar. Sayın Ecevit, Başbakanlık yaptığı dönemde IMF politikalarına rağmen Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ve maden işçisine sahip çıkarak maden işçisine ve emeğe duyduğu saygıyı göstermiştir.

Madenciler ve bölgemiz halkı O’nu asla unutmadı, unutmayacak.

Sayın Bülent Ecevit’i saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.”