Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOB-DER) çeşitli ziyaretlerde bulunuyor.

 

Zonguldak Valiliği, Belediye Başkanlığı, Kadın Girişimciler Kurulu, Zonguldak Diyaliz Organ Nakli ve Kronik Hastalar Derneği, İl Sağlık Müdürlüğü ve çeşitli siyasi partilerin aday adaylarıyla görüşmeler yapıldı.

Vali Ali Kaban’ı Dernek Başkanı Arzu Gökçe, yönetim kurulu üyeleri makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Arzu Gökçe derneğin faaliyetlerini ve amaçlarını anlatarak otizmli bireyler sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğinin kısa süre içinde gelişmeler kaydettiğini ve derneğe valilik tarafından da sahip çıkılmasını istedi. Vali Kaban’da bu tür faaliyetlerin kamu yararına sosyal yardımlaşma adına büyük katkı olduğunu ve derneğe emeği geçenleri kutladığını ifade ederek ”Zonguldak’ta büyük ihtiyaç duyulan otizmli çocukların gelişmesine yardımcı olacak bir faaliyet içersindesiniz valilik olarak bu tür derneklere maddi manevi katkımız olursa bizleri mutlu edecektir” dedi.

Daha sonra Dernek Başkanı Arzu Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Başkan vekilliğine bakan Adil Bahadır, makamında ziyaret eden yöneticileri kabulü sırasında derneğin kısa sürede kurulmasına rağmen uzun yol kat etmelerinden dolayı kutladı ve Belediye olarak imkânlar ölçüsünde bu tür kuruluşlara destek vereceklerini söyledi.

Dernek Başkanı Arzu Gökçe, kuruluş amaçlarını ve faaliyetlerini sıralarken Zonguldak’ta 1 ay gibi bir zamanda örgütlendiğini 110 ‘a yakın üyeleri bulunduğunu ve gün geçtikçe Otizmli aile bireylerinin tespiti ile bu sayısının daha fazla olacağını kaydederek sözlerine söyle devam etti: “Ben Zonguldaklıyım ancak şehir dışında ikamet ediyorum. Zonguldak’ta otizmli çocuk sayının azımsanmayacak bir sayıda öğrendiğimde Zonguldaklı aileler ile temasa geçerek bu derneği oluşturduk. Derneğimizin amacı Otizmli Bireylerin, hayatlarını normal insanlar gibi kendi başına devam ettirebilmelerini sağlayabilmek, kendilerine ve topluma faydalı bireyler haline getirebilmek için gerekli olan, eğitim, sağlık, spor, kültürel ve maddi imkânlardan yararlanmalarını sağlamak amacı ile kurulmuştur. Bu amaçla yola çıkarak Tüm kitle örgütlerinden yardım ve desteklerini bekliyoruz” dedi.

Yapılan ziyaretlerde Dernek Başkanı Arzu Gökçe, Yönetim Kurulu üyelerinden Cemile Soylu, Tuna Sivri, Züleyha Arman, Dilek Kaya, Salim Tan, Nurten Kefeli, Ayhan Kefeli, Semra Tan katıldılar.