Dünya genelinde 300 milyon, Türkiye’de ise 6-7 milyon insan nadir görülen hastalıklarla mücadele ediyor.  Bu sayının neredeyse yarısı çocuklardan oluşmaktadır. Bu hastalıkları taşıyan insanların maalesef  %30'una yakını 5 yaşını göremiyor. Yüzde 50'si acılar içinde yaşıyor. Yüzde 20'lik kısmı ise şanslı kesim çok ağır seyir hali vermiyor ama yaşamlarını olumsuz etkiliyor.


28 Şubat Nadir Hastalıklar Günün’de Bir Milyon Mavi Kurdele e-Twinning projesi olarak Nadir görülen hastalıklarla mücadele eden insanların sesi olmak, toplumda duyarlılığı arttırmak, minik öğrencilerimizin empati kurması için Ören İlk/Ortaokulu'nda proje geliştirildi.


Öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticilerinin oluşturduğu grup Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu'yu ziyaret etti.


Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, yaptığı açıklamada, 28 Şubat'ın Nadir Hastalıklarla mücadele günü olduğuna değinerek, "Bizde bu kampanyaya destek veriyoruz. Mavi kurdelemizi taktık, halkımız da bu kampanyaya destek vererek farkındalığa destek sağlayabilir"


İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli personelin yakasına mavi kurdele takıldı.