Zonguldak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çağdaş Gençlik Kolunun düzenlediği “ Türkan Saylan’dan öğrendiklerimiz toplantısında konuşan Prof.Dr. Ayşe Yüksel, “SAYLAN, hiçbir emek boşa gitmez,  eninde sonunda yerini bulur, derdi. Atatürk’ü kendine rehber edinmiş çok çalışkan örnek bir insandı” dedi.

Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Lokalinde yapılan toplantının  açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolu temsilcisi Ahmet Güngörmüş, 3 Mart 1992 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesinde yaşanan maden faciası hakkında kısa bir bilgi verdi.

ÇYDD Zonguldak Şube Başkanı Selma Özbay, salonda bulunanları, maden şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Büşra Serçeoğlu, Prof.Dr. Ayşe Yüksel’in özgeçmişi hakkında bilgi verdikten sonra kürsüye gelen Prof.Dr. Yüksel, yaklaşık 2 saat boyunca Türkan Saylan ile yaptıkları çalışmalar ve ondan öğrendikleri hakkında bilgi verdi. İzleyiciler büyük bir dikkatle dinledikleri Yüksel’i ayakta alkışladılar.

Toplantı sonunda, ÇYDD’ye bağışta bulunan Zonguldaklı yardımsever Erol Orhan’a plaketini prof. Dr. Ayşe Yüksel verdi.

29 yıl ÇYDD Genel Başkanı rahmetli Türkan Saylan ile yakın çalışma içerisinde bulunduğunu ve ondan çok şey öğrendiğini belirten Prof.Dr. Ayşe Yüksel, hayatını hastalara, yoksullara ve özellikle kız çocuklarının eğitimine adamış Türkan Saylan’ın sonradan FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkan soruşturma ve gözaltı sürecinde çok üzüldüğünü söyledi.

13 Nisan 2009 tarihinde Prof.Dr. Ayşe Yüksel ‘in de aralarında olduğu 37 ÇYDD yöneticisi gözaltına alınmış, kanser tedavisi gören Türkan Saylan’ın evi polisler tarafından aranmıştı. Türkan Saylan 18 Mayıs 2009 tarihinde vefat etmişti. Daha sonra bunun bir FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkmış ve dava beraatla sonuçlanmıştı.

Türkan Saylan’ın çalışma odasında ilk dikkatini çeken şeylerin yerdeki elişi Anadolu motifli kilim, elişi perdeler ve masasındaki madenci heykeli olduğunu belirten Yüksel, “o hep emekçinin yanındaydı, emeğe müthiş saygı duyardı. Hiçbir emek boşa gitmez,  eninde sonunda yerini bulur, derdi. Güler yüzlü olmayı, Zamanı iyi kullanmayı, Çözüme odaklanmayı, Cesur olmayı, Vazgeçmemeyi, Sevmeyi sevilmeyi, Ulaşılabilir olmayı, Olumlu düşünmeyi, Güzellikleri görmeyi, Eğitimin önemi ve vazgeçilmezliği, Mütevaziliği, Hoşgörüyü, Ekip çalışmasının önemini ondan öğrendim” dedi.

Bugün Arel Üniversitesinde Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı ve Hemşirelik Bölümü Başkan vekili olarak görev yapan Prof.Dr. Ayşe Yüksel, Türkan Saylan'ın vefatından bu yana Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı'nın başkanıdır.