AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl genel ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte referandum çalışmaları kapsamında Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkar Odası, Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Parlamenter sistemin en önemli aksaklıklarından biri çift başlılıktır. Bu sistemde 16 Nisan'dan sonra halk oylaması kabul edildikten sonra koalisyonlar tarih olacak. Koalisyonlar bu ülke için çok karlı işler değildir. Koalisyonlarda herkes kendi temsil kabiliyetlerinden çok bakanlık ister ve ortaya şartlar koyarlar biz bunları yaşadık. Milletvekili transferi artık olmayacak. Artık ülkenin o günlere geri dönme lüksü yoktur.” Dedi.

 

Çaturoğlu, daha sonra Alaplı Esnaf ve Sanatkar, Şoförler, Ziraat odalarının yanı sıra ve Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini  ile
Alaplı Muhtarlar Derneğini de ziyaret etti.

ilçe Başkanı Mustafa Yavuz ve İl Genel Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Milletvekili Faruk Çaturoğlu, köylere yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden bahsetti.





AHATLI VE ORTACI KÖYLERİ

Alaplı Kültür ve Sanat Derneğinin düzenlediği “Engelli Öğrencilerin Sergisini” ziyaret eden Çaturoğlu ziyaretlerine akşam Ahatlı ve Ortacı köylerinde devam etti.

Milletvekili Çaturoğlu Ahatlı ve Ortacı köylerinde yaptığı konuşmasına şöyle devam etti; “Tabi evveliyatında bütün partilerin seçim beyannamelerinde yeni bir anayasa yapma vaadi vardır. Bu amaçla bizden önceki dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan bütün partileri anayasa uzlaşma komisyonu kurulması için davet ettik. Bütün partiler üye verdi kendi lehimize olmayacak şekilde bizde üye verdik. Enine boyuna burada anayasa değişikliklerini tartışalım uzlaştığımız maddeleri TBMM’ye gönderelim dedik. Sonuçta 62 madde üzerinde anlaşmaya varıldı.  Meclise getirelim dendiğinde ana muhalefet partisi buna karşı çıktı. Tabi bizim öteden beri anayasa değişikliği ile ilgili tavrımız ortada. Ancak 15 Temmuz hain darbe girişimden sonra bir kez daha görüldü ki Türkiye eski kavga ortamlarına koalisyonlara dönme riski yok. Bununda hemen değişmesi gerekiyor, ancak bizimde sayımız yetmiyor. Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli 15 Temmuzda Türkiye Cumhuriyeti devletinin nasıl bir sakıntıya düşürülmek istendiğini eğer idarede zafiyet olursa ileride de tekrarlanabileceğini görerek bu anaysa paketine hiç tereddütsüz destek verdi. Görüşmeler yapıldı ve partili Cumhurbaşkanlığı sistemi üzerinde anlaşıldı. Burada 18 madde var. Bu maddeler önce Anayasa Komisyonuna daha sonrada TBMM Genel Kuruluna getirildi. Büyük bir direnişle karşılaşmamıza rağmen -kimimizin burnu kırıldı, kimimizin ayağı ısırıldı, kimimizin kaburgası kırıldı- biz bu yasayı paketi çıkardık.





Anaysa değişikliğinin en büyük sebebi vesayetçi sistemi ortadan kaldırmaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin duvarında “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazar Ama hakimiyet Türkiye’de AK Parti iktidara gelinceye kadar AK Parti iktidarının büyük bir bölümü de 2008 li 2010 lu yıllara kadar vesayetçilerle boğuşmakla geçmiştir. AK Parti iktidarına kadar hiçbir zaman hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olmamıştır olamamıştır.”