Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan beraberinde Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Hüseyin Uysal, meclis üyesi adayları ve ilçe yöneticileri ile seçim çalışmalarına ağırlık verdi. Katılımın yüksek olduğu ve ayrı bir heyecan yakalanan seçim çalışmalarında Candan’ın ağırlığı da dikkat çekti.

 

Konuya ilişkin Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklama aynen şu şekilde: "Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Opr. Dr Hüseyin Uysal Kışla Mahallesi, Köseler ve Kışla bölgelerini kapı kapı gezdi. Uysal’a Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’da eşlik etti. Sabahın erken saatlerinde yaklaşık 100 kişilik bir grup ile mahalleye giren Hüseyin Uysal’ı İlçe Başkanı Adem Çakır ve Belediye Meclisi Üyesi adayları da yalnız bırakmadılar. Her evin kapısını çalan Dr. Hüseyin Uysal vatandaşlardan destek istedi. Hemen hemen tüm evlerde insanların, “Sen benim doktorumsun” dediği Hüseyin Uysal, gördüğü ilgi karşısında mutlu oldu.

 

“BELEDİYEYE BİZİ ALMIYORLAR!..”

Köseler Mahallesinde bir kadının Hüseyin Uysal’a söylediği sözler oldukça dikkat çekti. Yaşlı teyze, kendilerinin belediyeye gittiğinde kapıdan çevrildiklerini ve içeri alınmadıklarını belirterek, “Kazandığında sen de bizi kapıdan kovmayacaksın değil mi oğul” dedi. Opr. Dr. Hüseyin Uysal ise, Belediye Makamının halkın makamı olduğunu hatırlatarak, “Anacığım orası sizim yeriniz, sizin makamınız. Oradan kimsenin vatandaşı kovmaya hakkı da yok yetkisi de. 30 Mart’tan sonra sen gel sana söz veriyorum seni başkanlık koltuğuna oturtacağım. Sizi o belediye binasına sokmayanları siz de sandıkta kovun” dedi.

 

BALKON VE PENCERELERDEN ALKIŞ

Ak Parti Belediye Başkanı adayı Opr. Dr. Hüseyin Uysal mahalle aralarındaki sokaklarda gezerken evlerin balkon ve pencerelerinden insanların tezahürat eşliğinde alkışladıkları da gözlendi. Dr. Hüseyin Uysal’ın eşi de kendisine büyük destek verdi ve kapı gezerek insanlar sohbet etti ve eşine destek istedi.

 

“CANDAN’I MİLETVEKİLİ YAPTIK, UYSAL’I DA BAŞKAN YAPACAĞIZ…”

Potbaşı bölgesinde vatandaşlardan Hüseyin Uysal için destek isteyen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a bir vatandaş, “Seni milletvekili yaptık ya, Hüseyin beyi de Allah’ın izniyle Belediye Başkanı yapacağız” dedi. Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan duyduğu bu sözler üzerine vatandaşa teşekkür etti"