AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Gülüç Büyük Anadolu Otel Nikah Salonunda gerçekleştirildi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, toplantıda yaptığı konuşmasında kendisine yönelik yapılan, "Seçim, oylama zamanı geliyorsun" eleştirilerine de yanıt verdi.

 

"MECLİSTE OLMAMIZ LAZIM"

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ta yaptığı ziyaretlerin oldukça olumlu geçtiğini seçim ve oylama olmamasına rağmen halkın yoğun ilgisini gördüklerini anlatan Özbakır şu ifadelere yer verdi: "Bazı gittiğimiz yerlerde, 'seçim zamanında geliyorsunuz, oylama zamanında geliyorsunuz, onun haricinde gelmiyorsunuz' diye eleştiriler alıyoruz. Geçenlerde Zonguldak'ta bir caddeye dolaştım, seçim de bir oylama da yoktu halkımızın da hoşuna gitti. Şunu anlatmaya çalışıyorum, meclisin çalıştığı dönemlerde bizlerin sizlerin yanınıza gelme şansı çok az. Meclisin çalışabilmesi için bizim orada olmamız lazım. Bizim gelme şansımız az, bunu lütfen anlayın.

 

"BANA HER AN ULAŞABİLİYORSUNUZ"

Bize her zaman ulaşabiliyorsunuz, telefonlarımız her zaman açık. Dün gece Alaplı'dan bir bayan aradı hastası vardı onunla ilgilendik. Telefonlarımız sürekli açık, herkes ulaşabilir. 'Seçim zamanı geliyorsunuz' lafını sevmiyorum, gelemiyoruz arkadaşım. Gece gündüz çalışıyoruz, hafta sonu da dahil"



 


"ELEŞTİRDİĞİ KONU DİKTATÖRLÜK"

Anayasa değişikliğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özbakır, muhalefetin rejim değişikliği yapıldığına yönelik eleştirilerine tepki gösterdi, rejim değişikliği yapılmadığını vurguladığı konuşması şu şekilde: "Anayasa değişikliğinin karşı çıkılacak maddeleri de var çıkılmayacak maddeleri de var. Bunların eleştirdiği konu diktatörlük, ikincisi de ekonomi şöyle oldu böyle oldu.

 

"BAŞARILI OLAMAYACAKLAR"

Ekonomi konusunda içeriden ve dışarıdan şer güçler üzerimize geliyorlar. Ülkeyi patlatmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama bunu başaramayacaklar. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığını halk seçsin dedik. Cumhurbaşkanını halk seçtiği zaman zaten biz yarı başkanlık sistemine geçtik arkadaşlar. Bir kişi seçimle geliyorsa onun siyasi sorumluluğu vardır. Öyle olunca en son bu aşamaya geldik. Bu tasarrufu MHP ile birlikte hazırlayıp meclise sunduk. Olup bitenin anayasal düzenlemesini yapıp mecliste yürütmeyi ayırıp Cumhurbaşkanlığı sistemini getirmek.

 

"BÖYLE BİRŞEY YOK"

Rejimi değiştirmiyoruz, muhalefetin savunması bu. Böyle bir şey yok. Sadece hükümet sistemini değiştiriyoruz. Özellikle vurgulayalım, rejim değişmiyor hükümet sistemi değişiyor. Diktatörlük deniliyor gelen cumhurbaşkanı kim ise seçimle gelecek. Halk bakacak icraatına beğeniyorsa seçimde seçecek, beğenmiyorsa başka biri gelecek onu seçecek. Son söz milletindir. Bence anlatmaya çalıştığımız, anlatmamız gereken budur"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)