Mavi Organizasyonda gerçekleştirilen, misafirlerini kapıda karşıladığı adaylık açıklama toplantısında konuşan Mustafa Özkan, uygulanan seçim sisteminin bozukluğuna dikkati çekerek, "Her ne kadar mevcut TSO yasalarına uygun olmasa dahi sistemin kendine uygun bir şekile getirmesi ile kişisel menfaatli seçim sistemine dönmüştür" dedi.

Göreve gelenlerin ise Ereğli'nin genel menfaatleri doğrultusunda bir çalışma yapmak yerine kişisel hedefler doğrultusunda makam ve mevkinin kullanıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Genel menfaatlerden uzak bir şekilde yönetmek mecburiyetinde kalmışlardır. Oradaki arkadaşlarımızın hepsini tanıyoruz, hepimiz ile ticari ilişkilerimiz, dostluklarımız var. Kişisel olarak olumsuz bir yaklaşımımız söz konusu değil. Mevcut çarpık seçim sistemi maalesef onları gerçekte olması gereken yasalarla yönlendirilen, demokratik, katılımcı bir yönetim tarzına sebebiyet vermemektedir. Dolayısıyla biz bunun farkında olarak olması gereken yani katılımcı, illa ben başkan olacağım anlayışından uzak, Ereğli'nin menfaatleri ön planda olacak ise başkanlığı bir şekilde fedakarlık edebileceğimizi belirtmek üzere yola çıkmamız gerektiğini düşündük. Yaklaşık 3 ay öncesinden çalışmalara başladık"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)