Cumhuriyet Halk Partisi Devrek İlçe Teşkilatı, AKP Devrek Belediye Başkan Adayı Mustafa Semerci’nin kazandığı seçim sonuçlarına itiraz ediyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Devrek İlçe Teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, yarın sabah İlçe Seçim Kuruluna seçim sonuçlarına dair itiraz dilekçelerini sunacaklarını, söyledi. Bükrü yaptığı açıklamada, “Bir çok sandıkta, Sandık Kurul Sonuç tutanakları ile İlçe Seçim Kurulu’nun rakamları arasında uyumsuzluklar var. Örneğin 1053 nolu sandığın tarafımıza verilen tutanağında İlçe Seçim Kurulu’ndan ne kadar zarf alındığı, ne kadarının geçerli ya da geçersiz olduğu tutanaklara yazılmamıştır. Ayrıca geçersiz oyların neden geçersiz olduğu ve net rakamının ne olduğu da yazılmamıştır.

 

1052 NOLU SANDIK

Yine 1052 nolu sandıkta kullanılan zarf sayısı ile pusula sayısı arasında büyük farklılık vardır. Ayrıca kullanılan oy pusulası sayısı 380-124=256 olup geçerli oy sayısı 257 olarak görülmektedir. Böyle bir çok sandıkta uyumsuzluklar olduğu için yarın sabah İlçe Seçim Kurulu’na itirazımızı yapacağız” diye konuştu.

 

“İNANARAK BU İŞE GİRDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, seçim sonuçlarına itiraz etmek amacıyla İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunacaklarını belirtti. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimlere itiraz etmek amacıyla İlçe Seçim Kuruluna başvuru yapacaklarını belirten Malkoç, parti binasında parti yönetimi ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Malkoç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Şu an ilçe başkanımız ve avukatımız ile birlikte partimizde çalışmaktayız. Demokrasiye inanarak bu işe girdik fakat dün yapılan seçimlerde demokrasinin olmadığını tutanaklarda görüyoruz. Elimize boş pusulalar geçti, yine boş zarflar geçti. Tutanaklarımızı ilçe başkanımız ve avukatımız ile beraber incelediğimizde birçok eksikler, birçok tutarsızlıklar olduğunu gördük. Biz seçimi kaybetmediğimizi düşünüyoruz. Aramızda çok az fark var bu da seçimi yine AKP’nin sandık başlarında da aynı şekilde hırsızlığını yaptığını gösteriyor. Mücadelemize ve hukukumuza inanıyoruz, adaletimize inanıyoruz. İlçe Seçim Kuruluna gideceğiz ve şikayetimizi bildireceğiz. Gerekli işlemlerin yapılacağını düşünüyorum.”

 

(Haber Merkezi)