12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Türkiye'deki tüm seçim müdürlüklerine dağıtılmak üzere hazırlanan yeni şeffaf seçim sandıkları Alaplı'ya da geldi.
Konu hakkında açıklama yapan Alaplı  ilçe seçim kurulu başkanlığı yetkilileri, "Yüksek Seçim Kurulu tarafından 12 Haziran genel seçimleri için hazırlanan şeffaf seçim sandıkları ilçemize geldi. Bu doğrultuda Alaplı ve köylerine dağıtılmak üzere toplam 144 şeffaf seçim sandığı 241 paravan  geldi. İlçe Merkezinde 46 seçim sandığı verildi.  İlçe merkezlerinde belediye yetkililerine köylerde ise muhtarlara seçim sandıkları teslim ediliyor" şeklinde bilgi verdi.
Yetkililer, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan 24. dönem genel seçimlerine sayılı günler kala seçmen bilgi kâğıtları ilçede mahalle ve köy muhtarları tarafından dağıtılmaya başlandığını belirterek, seçmen bilgi listede ismi bulunan seçmenlerin seçim kâğıtlarını en geç 6 Haziran’a kadar muhtarlıklardan alması gerektiğini,  sandık seçmen listesinde adı olanlar T.C kimlik numarası taşıyan herkesin kimlik belgesi ile de oylarını kullanabileceğini belirttiler.