Çaturoğlu: Eski devlet hastanesinin yeri kesin olarak kampüs yapılmak üzere üniversiteye tahsis edildi. Şimdi orada gerek belediyemiz gerekse Ticaret ve Sanayi Odası’nın çabalarıyla proje ve maket çalışması yapılacak. 2016 yılında da inşaatının başlamasını planlıyoruz. Bu Ereğli’nin önünü açacak projelerden bir tanesi. İlk etapta öğrenci sayısını 10 binlere çıkaracak daha sonra da toplam nüfusun yüzde 10’u diye bir kriterimiz var bizim inşallah bu sayıyı 17 bin 500 mertebesine çıkarma noktasında çalışmalarımıza el biriliği içerisinde devam edeceğiz.

 

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Ereğli’deki seçim çalışmalarına beraberinde Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve çok sayıda partili ile birlikte Kaymakam Nazım Madenoğlu’nu ziyaret ederek başladı.

 

"7 AYDIR ALANDAYIZ"

Milletvekili Çaturoğlu buradaki konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinden sonra çıkan tablodan bir koalisyon hükümeti çıkmayınca 1 Kasım’da erken seçim kararı alındığını hatırlatarak, “Bizler de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa süre milletvekilliği yapan arkadaşlarınız olarak 25. Dönemi ifa etmenin 26. Dönemi de inşallah hep birlikte yaşamanın heyecanı içerindeyiz. Bu bağlamda sizleri ziyarete geldik. Esasen yaklaşık 7 aydan beri alandayız. Sanki yarın seçim olacakmış gibi halkla içi içe aktivitelerimize devam ettik. Aynı zamanda hiç seçim olmayacakmış gibi de Ereğli ve diğer ilçelerimizin Zonguldak’ın ihtiyaçları ile alakalı bakanlıklar, müsteşarlıklar ve genel müdürlükler nezdinde önemli görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerden önemli kazanımlar sağladık. Bunlar inşallah önümüzdeki günlerde de artarak devam edecek.”dedi.

 

ÜNİVERSİTEYE TAHSİS EDİLDİ

Milletvekilliği süreci içerisinde Ereğli’de yapılan çalışmalardan da söz eden Çaturoğlu, şöyle konuştu: “Ereğli’de Bülent Ecevit Üniversitesi’nin bir kampüs girişimi vardı. Daha önceki milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız bu konuyla ilgili çalışma yapmışlardı. Biz de bunu süratle somutlaştırarak hayata geçirilmesine vesile olduk ve eski devlet hastanesinin yeri kesin olarak kampüs yapılmak üzere üniversiteye tahsis edildi. Şimdi orada gerek belediyemiz gerekse Ticaret ve Sanayi Odası’nın çabalarıyla proje ve maket çalışması yapılacak. 2016 yılında da inşaatının başlamasını planlıyoruz. Bu Ereğli’nin önünü açacak projelerden bir tanesi. İlk etapta öğrenci sayısını 10 binlere çıkaracak daha sonra da toplam nüfusun yüzde 10’u diye bir kriterimiz var bizim inşallah bu sayıyı 17 bin 500 mertebesine çıkarma noktasında çalışmalarımıza el biriliği içerisinde devam edeceğiz.

 

KENT MEYDANI PROJESİ

Yine belediyemizin çok üzerinde durduğu bir kent meydanı projesi var. Onunla ilgili de müsteşarlığımıza gittik ve gittiğimizin ertesi günü imzadan çıkması noktasında bize orada bilgi verildi. Bunu da takip ediyoruz. Yine tersane bölgemizdeki sıkıntıları çözmek açısından ilgili müsteşarlık ve genel müdürlüklerimizi ziyaret ettik. Buradaki sıkıntılarla ilgili de epey bir ilerleme sağladık. Yıllardır yılan hikayesine dönen Ereğli-Devrek yolu ile ilgili de çalışmalar sürüyor. Size de teşekkür ediyoruz, bu konuyu öncelikli çalışmalarınız arasına aldınız. Bunların dışında Kandilli’de HEMA maden ocağı, Organize Sanayi Bölgesi ve bölgemiz açısından çok önemli ve kendi içinde mega proje ve yatırımları da içeren Filyos Projesi ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor, konuyla ilgili bazı hukuki sıkıntılar söz konusu onların çözümünü bekliyoruz.”

 

1 KASIM HAYIRLI OLSUN

Çaturoğlu, ayrıca Zonguldak’a daha fazla yatırım yapılması ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirterek, tüm Batı Karadeniz’i kapsayacak Batı Karadeniz Kalkınma Projesi (BAKAP) ile ilgili de diğer bölge milletvekilleriyle görüş alışverişinde olduklarını söyledi ve “tüm bu gelişmeler altında 1 Kasım seçimlerimizin tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

ZİYARETE TEŞEKKÜR

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “ülkemiz bilindiği gibi 7 Haziran seçimlerinden sonra 1 Kasım’da da bir seçim yaşayacak. Bu seçimin de ülkemize ve bölgemize güzellikler getirmesini, katkı sağlamasını diliyorum. Sizin yaptığınız projeler için ilçem adına teşekkür ediyorum, yapılacaklar için de ümitlerimin var olduğunu belirtmek istiyorum. Bu nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor ve başarılarınızın daim olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

(Haber Merkezi)