Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, seçim zamanı verdiği sözleri sırasıyla tuttuğunu söyledi.  Bektaş, seçim dönemi verdiği sözleri, seçildikten sonra makam odasına astı. Verilen sözlerin tutulmadığı yönündeki söylentilere cevap veren Bektaş, "Bazıları diyor ki, 'Ali Bektaş verdiği sözü tutmuyor.' Ben beş senelik söz verdim. Aradan 9.5 ay geçti. Bu 9.5 ayda benden her şeyi bir anda yapmamı bekliyorlar. Benim verdiğim sözler burada, çerçeveletip astım. Her gün bu sözlere bakıyorum. Her birini de tek tek yerine getiriyorum. Ali Bektaş, söz verdiyse yapar"
dedi. Bu memlekette Ali Bektaş sözü diye bir laf olduğunu anlatan Bektaş, şöyle konuştu: "Verdiğimiz sözleri tek tek tutuyoruz. Bunu her gün kendime şiar edinmişim. Her sabah geçerken bakıyorum. Önümüzdeki 5 sene içerisinde hepsi gerçekleşecek. Kimse bu konuda en ufak bir şüphe etmesin."
HERKES HADDİNİ BİLECEK
Belediyenin SGK'ya olan borçları nedeniyle gelirlerine el konulduğunu anlatan Ali Bektaş, diğer borçlu belediyelerin gelirlerine el konulmamasına bir anlam veremediğini söyledi. Ayakları üzerinde durarak Kozlu Belediyesi'ni Türkiye'nin sayılı belediyeleri arasında sıralayacaklarını anlatan Bektaş, şunları söyledi: "Haciz ile başka şeylerle beni sıkmaya çalışanlar, beni değil Kozlu halkını sıkar. Bu düzenli gidişatın bozulması halkı huzursuz edecektir. Çünkü, şahsımın bir beklentisi yok. Dedikoduları yapıp beni üzmek isteyenler Kozlu halkını üzer. Herkes haddini bilecek. Ben bu ayaklarımın üzerinde duracağım. Kim ne yaparsa yapsın, Kozlu Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde sayılı belediyelerin arasına girecek. Kendi kaynaklarımızla borcumuzu sıfırlayacağız."
BELEDİYE AĞLAMA YERİ DEĞİL 
Ağlayacak belediye başkanının eşlerinin ayağına gitmesini söyleyen Ali Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ağlayacak olan belediye başkanları gitsin eşlerinin ayakları dibinde ağlasın. Ben ağlamam. Biz başımıza ne geleceğini bildiğimiz için kim ne yaparsa yapsın ayaklarımızın üzerinde duracağız. Belediyeler ağlama yeri değildir. Seçimde verdiğim söz listesi duvarda asılı. Her gün bakarım neler yapacağım diye. Bunların 9.5 ay içerisinde yüzde 60-70'i gerçekleşmiştir. Söz vermek öyle kolay şey değil. Biz sözümüzü tutarız. Haciz de gelse, baskı da yapsalar, sıkıştırsalar da biz gereken her şeyi yapacağız."
OTURDUĞUMUZ KOLTUKLARIN
HAVASINI ATIYORUZ  
Belediye başkanları ve milletvekillerinin, şehrin kalkınmasına dair hiçbir şey yapmadığını dile getiren Ali Bektaş, buna kendisinin de dahil olduğunu söyledi. Günü kurtarmak için bir şeyler yapıldığını dile getiren Bektaş, şunları söyledi: "Şehrin kalkınmasına hiçbir şey yapmıyoruz. Buna herkes dahildir. Günü kurtarmak için, 'onları yaptık, bunları yaptık' diyoruz yine millet işsiz aç geziyor. Hiçbir siyasetçi, 'ben iyi çalışıyorum' diyemez. Diyen yalan söyler. Siyasetçiler, 'Ben şunları yaptım, şunları getirttim' desinler ben özür dilerim. Ben de dahil söylüyorum.  Hiçbir şey yapmıyoruz. Sadece bu işlerin havasını atıyoruz, oturduğumuz koltukların havasını atıyoruz. Şehir elden gidiyor. Sabahtan bu yana yanıma gelen sekiz kişiye para verdim. Cebimde 20 TL kaldı. Siyasetçi günü kurtaracak, sokaktaki garibanı kim kurtaracak?" 
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, 29 Mart 2009 seçiminde Demokratik Sol Parti'den seçilmiş ancak partideki istifalar gündeme gelince belediye meclis üyeleri ile birlikte istifa etmişti. Ali Bektaş, bağımsız belediye başkanı olarak görev yapıyor.