Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, sosyal paylaşım adresinden canlı yayında göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Alt yapıdan üst yapıya, yatırımlara, projelere kadar Başol'un açıklamaları şu şekilde:

"13 ARAÇLA 4 BELDE 25 KÖYE HİTAP EDİYORUZ"

Ormanlı'da beldemize ve köylerimize 13 araçla hizmet vermeye çalışıyoruz. Beldemizi öncelik veriyoruz ama diğer köylerimizi de sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Ormanlı'da 4 belde ile 25 tane köye hitap eden belediyeyiz. Ormanlı'nın nüfusu köylerle birlikte 14 bin küsür. Sıkıntılarımızdan bir tanesi personel yetersizliği. Milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatlarına teşekkür ediyorum. İşkur üzerinden alınan işçilerden desteklediler. İşkur'dan gelenlere hiç bir ödeme yapmadık.

112 ACİL SERVİS 10 PERSONELLE HİZMET VERİYOR

Bir tane sağlık ocağımız var. Baktığımızda herkes gidip görüyor orayı. 3 Tane doktor, hemşirelerimiz var. Tüm imkanlarımızı sağlıyoruz. 112 acil servisini Ormanlı'da belediyemiz altında 20 yıla yakın yeri verdik. Acil servis 24 saat 10 personel ile hizmet veriyor. İnsana dayalı hizmetin peşinde koştuk sürekli. Allah'a çok şükür o zamanki milletvekillerine, il ve ilçe yöneticilerine teşekkür ediyorum.

MAHALLERE FIRIN YAPTIK

Mahallerimizin tamamına çocuk parkları yaptık, parkeler yaptık. Her mahallemizde 1 veya 2 tane fırınlarımızı kurduk. Çalışmayanlara seviniyor, çalışmayanlara da üzülüyoruz. Geçmişe dönük örf ve adetlerimiz yaşansın, ekmeğini yapsınlar diye yaptık. Tabi bunlar zaman içerisinde oturacak.

"FABRİKADA 60+30 PERSONEL EKMEK YİYOR"

Fındığa dayalı mutlaka birşey yapacağız dedik, seçim beyannamemde de vardı. Bize bir talep geldi, fındık fabrikası kurmak istiyoruz dediler. Bizde tamam dedik. Elimizden gelen desteği sağladık. Fındık fabrikası kendi içerisinde bir badireler atlattı. Alaplı'ya gidecez dediler biz de gelin buralara yapın dedik. Yer alamadık, Alaplı'dan 30 dönüm kadar OSB'den yer aldılar, alt ve üst yapı yapıldı, bunların fıtratına uyulmadı. Döndüler geldiler, ek bina dediler. İmar tadilatı. Arazi onların kimseye zarar da vermiyor, memnuniyetle karşıladık, imar tadilatını yaptık. 1,5 sene önce fındık fabrikası çalışmalarına başladı. Ek bina hizmete açıldı. Fındık mamülleri çikolata haricinde Ormanlı'da yapıyoruz. Bu fabrika Ormanlı'ya 60 kişi çalışıyorsa 30 kişi daha ilaveten ekmek yemeye başladılar. Bu fabrika Ormanlı'nın gurur vesilesi oldu. Şimdi de depo süreci başladı. Kapasitesine cevap verecek ne bir binamız ne de bir alanımız var.

"URFA VE MARDİN'E GEZİ DÜZENLEYECEĞİZ"

Ormanlı kırsal bir yer. Ormanlı'yı hiçbir zaman terk etmedim. Biz kırsal olduğumuz için dışarılara açılıp gezme zorunluluğumuz var diye düşündüm. Pandemi sürecine kadar Çanakkale ve Nevşehir'e vatandaşlarımızı gezmeye götürdük. 2 tane daha programımız vardı pandemi bunu engelledi. Pandemi sürecinden sonra yine programlarımız var. Bunu da yapacağız. Urfa ve Mardin gezileri düzenleyeceğiz.

ORMANLI'DA FESTİVAL

Ben belediye başkanı olduktan sonra 2-3 ayda bir istişare toplantıları yapıyorduk. Pandemi bize buna müsaade etmiyor. Memleketimiz fındık diyarı, fındık sonrası yorgunluğu atalım dedik, bütçemize dayalı, uygun bir şekilde festivaller düzenleyelim dedik. İlkini düzenledik, güzel oldu. İlk oldu acemiliğimiz de vardı. İlk festivalde noksanlarımızı gördük, ikinciye öyle hazırlandık. Üçüncüyü yapmanın programını da yapmıştık. Pandemi çıkınca ertelemiş olduk.

ORMANLI'DA YIKILAN KÖPRÜ

Ormanlı'nın içerisindeki köprü benim gözlerimin önünde sel felaketinde gitti. O zaman belediyeciliği bilmiyorsun, ne var ne yok bilmiyorsun yeni gelmişsin. Ne yapabiliriz diye bir kurul oluşturduk. O şartlarda bir köprü yapmamız zor gözüktü. Kaymakamlığımıza, AFAD'a mücadele ettik. O zaman bizi de tabiri caizse bizi dikkate almadılar. Ormanlı'daki müteahhit arkadaşları toparladık, nasıl yapabiliriz dedik. Meblayı az söylemişlerdi bize, o zaman başlayalım dedik. İşin içerisine girince meblağın çok üzerinde. Çareler arıyorduk. Ormanlılar Derneği var Başkan Abdullah Akay geldi. Siz başlayın biz de yardımcı oluruz dediler. Almanya'ya gittim, durumları anlatmaya. Abdullah Akay ve Fatma Koç geldi dernekten 10 bin euro verdiler. Esnaf arkadaşlarımıza da şükranlarımızı sunuyorum, destek verdiler. O köprüde 27 ton beton 57 mikser beton var. Köprüyü belediyenin bütçesine yansımadan imece usulü yaptık. Beni İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettiler. Nasıl yaptın diye? Müfettiş geldi, sorguladılar, bir şey yok. Belediyenin önü de hasar gördü. Asfaltta gitmişti, Devlet Su İşleri duvarlar ördüler. Belediyenin önünün dizaynını yaptık.

ÇEVRE YOLUNA ORMANLI BAĞLANTISI

Her göreve gelen insanın idealinde bir şey vardır. Ereğli'den Devrek'e iyi bir yol yapılıyor şimdi. O yolda Kızılcapınar köprüsü var. Oradan buraya kadar bir yol yapılmasının peşindeyim. Sıkıntılar var, yaptırabildik mi yaptıramadık. Son zamana geldik, Allah nasip ederse bu yolu biz yapacağız. Ama 1 ama 2 sene sonra. Alaplı'dan Ereğli'ye bir çevre yolu projesi var. Dün de Kastamonu'daydım porjeye baktım. O yoldan bu tarafa yol verilecek denildi. Biz de bunu istiyoruz. Bu yol olmazsa olmazlarımızdan. Herşey idealinde olabiliyor ama elin her şeye yetişmiyor, uzun soluklu.  

"BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN"

Ormanlı'da insanlarımızı nasıl rahat ettirebiliriz bunun düşüncesindeyiz. Kapılarımız açık, eleştirilere açığız. Eleştiriler bizi küstürmez kamçılar. Bizim seçimlerden sonra bir kere siyasi düşüncemiz olamaz. Biz Ormanlı'nın belediye başkanıyız. Siyasi düşüncesinden dolayı kimseyi de yargılamaya kalkmıyoruz. Bizi izlemeye devam edin.

"BORÇSUZ HARÇSIZ BELEDİYEYE GELDİK"

Merkez Camisi'nin ardından Sarıkaya Camimizin şadırvanını tadilata aldık. Kaloriferli hale getirdik. Halkımız destek veriyor, yetişemediği yerde beledi destek veriyor. Camilere sıcak su vereceğiz. Sarıkaya, Merkez, Sinitli'de var. Müsterih olun biz camilerimizden okulumuzdan alt yapısıyla üst yapısıyla 3 seneyi çok iyi değerlendirmek zorundayız. Borçsuz harçsız belediyeye geldik. Personelin faturasını ödüyoruz. Peşin para yapıyoruz herşeyi.

HAYVAN BARINAĞI

Ormanlı'da hayvan barınağı seçim beyannemiz vardı. Bundan kesinlikle vaz geçmedik. Son seçimden sonra şöyle bir proje doğdu. Zonguldak Valiliğinin önderliğinde orman bölgesinden bir yere hayvan barınağı yapılıyor. Bu yüzden kendimizi geri çektik.  Herkes birbirinin bölgesine kapıya hayvan bırakıyor. Bu hayvana da kıyamazsın ki. Personelimize bile kış aylarda mamalar alıp dağıtmalarını söylüyoruz. Hayvanları rahat ettirecek şekilde projelerimiz var. O projeyi bekliyoruz o proje olmazsa biz onları rahat ettireceğiz.

MİLLET BAHÇESİ

Ormanlı'yı bir cazibe merkezi haline getirmek bir millet bahçesi yapmak istiyoruz. Dere ıslağından sonra oradan bir yolu çıkarıp top sahası ile bir alan yapmak için projemiz vardır. Projeleri hayata geçireceğiz derken tam 1 yıl önce pandemi başladı. Hayat durdu, insanlar birbirinden ayrıştı.

ORMANLI'YA DOĞALGAZ NE ZAMAN GELECEK?

Doğalgaz ile ilgili çok çalışma yaptık. BOTAŞ'a gittik, oraya buraya gittik. Köy statüsünde bir çalışma olmadığından dolayı bizler o zamanki dönemde 10 bin civarında abone istemişlerdi. Bizde çıkaramadığımız için kaldı. Köy statüsüne de doğalgaz verilmesi gündemde. Eğer bu statü olursa Ormanlı'ya da doğalgaz geldi demektir. Kaptaş bize 10 kilometre. Çok maliyette değil. Biz bunun takipçisiyiz. Kimse merak etmesin.

YOLLAR GENİŞLEDİ

Ormanlı'da yaptığımız taş parke 4 bin 500 metre kare. Yollar düzeldi, genişlediğini görüyoruz. Çocuk parkının önünde kaldırım yaptık, geniş duruyor. Bu parkenin altında 2 tane boru koyduk. Bir tanesi su kanalizasyon bir tanesi ev atık giderlerinin borusu. Kanallardan yağan yağmur sularını logarlarla o boruya koyacağız, yeni köprünün altına kadar getirdik. İnşallah arıtma yapılacak merkeze kadar taşıyacağız. Yağan yağmurlar şarıl şarıl akmayacak. Bin 200 metre 2 tane boru.

ORMANLI'YA TOKİ PROJESİ

Ormanlı'da öğretmenleri barındırmak istiyoruz. Barınak lazım, konutlar lazım. Girişim yaptık, TOKİ ile işbirliği içerisine girdik. Yer bulduk. Etüdü dahi yapıldı aman Allah'ım veryansın sosyal medyada. Bu sefer üye bulamaz hale geldik. Dolayısıyla çok çaba sarf ettik. Brifingler verdik. Yapamadık. Bizim projemiz şuanda halen mevcut. Bir yer bulabilsek 15 dönüm, biz 2 ay içerisinde TOKİ'yi canlandırırız."