Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı-Mollebey köyü arasındaki 8 kilometrelik alternatif yol çalışmalarına başlandığını bildirdi.

 

Yol yapım çalışmalarını inceleyen Kaymakam Yıldıray Malğaç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı çayı boyunca Mollabey köyüne kadar 12 metre genişliğinde yol yapılacağını söyledi.

Yolun bu yıl tamamlanması için çalışmaların aralıksız süreceğini vurgulayan Malğaç, şöyle dedi:

“Alaplı-Mollbey arasındaki 8 kilometrelik yolda ağır tonajlı araçların çalışmasından dolayı sıkıntılar meydana geliyordu. Tiçari hayatı da olumsuz etkiliyordu. Alaplı çayı boyunca 12 metre genişliğinde yapılacak yolun 8 metresi araç trafiği için 4 metresi ise insanlarımızın yürüyüş yapabileceği yaya yolu ve bisikletleriyle spor yapabilecekleri bisiklet yolu olacak. Ayrıca bu bölgeye moloz ve çöp dökülüyordu. Bu yol sayesinde onu da ortadan kaldırıyoruz. Çevre kirliğini önleyerek bu bölgeye sosyal alanlar kazandıracağız. Başladığımız yolun bu sene altyapısını tamamlayarak önümüzdeki yıl asfalt çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz. Bu bölgede arsası bulunup ta yol yapılacağı için hibe yoluyla arsalarından vazgeçen vatandaşlarımıza ve burada emeği gecen başta sayın valimize, milletvekillerimize ve siyasetçilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Yol çalışmalarını, Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl genel Meclis üyeleri Ayhan Akman, Temel Uslu Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, Mehmet Yaman, Yılmaz Can ve Birol Şahin katıldı.

 

Alaplı Tekke köprüsünde Mollabey Çatak köprüsüne kadar 12 metre genişliğinde 4 metresi araçları için yol 4 metresi ise bisiklet ve yürüyüş yolu olacak iş makineleri yolda çalışmalara başladı. Alaplı’da uzun zamandır yapılması düşünülen bir projeydi.Bu projei siyasilerimizin desteği ile başlamış olduk.

 

Alt yapı çalışmaları başladı. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra asfalt çalışmasına başlayacağız. Kamulaştırmalar vardı onların hepsini tamamladık. Bu yol güzergahında olan bir çok yer sahibi yerlerini hibe olarak vatandaşlarımız verdi.  Alaplı Mollabey trafiğini rahatlatacak bir yol,

 

Yolun yapılmasıyla birlikte bu alanlara hafriyat dökümüde yasaklanacak. Bu çevre daha güzel bir hale kavuşacak insanlar dere boyunmca bisiklet kulanarak yürüyüş yapabilecekler.

 

Devlet su işleri derede belli çalışmalar yaptı. Önümüzdeki Perşembe günü itibaren yeni iş makinaları grlerek Mollabey’den alaplıya doğru çayın temizlenme çalışmaları yapılacak.İstinat duvarı proje çalışması tamamladı. Bu sene olmasa seneye duvar çalışmaları başlanacak. İlçe merkezinde ise Alaplı çayı temizleme proje çalışmaları sürüyor.Oralarda düşünülen şelaler yapmak deniz suyunu belli bir noktaya kadar getilmesi planlanıyor.Öncelikli olarak ıslah çalışmalarından sonra orayada başlanacak.

 

(Haber: Cem Sürmeneli)