Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli eski Devlet Hastanesi binasının üniversite kampüsüne dönüştürülmesinin CHP’li belediyeden Ak Partili belediyeye geçme mükafatı olarak verilmesini için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun desteğini istedi.

 

Uysal, Ak Parti Kdz.Ereğli 4. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmasında göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler de aktardı. Birlik ve beraberliğe dikkatleri çeken Uysal, ilçenin Ak Partili belediyelere kavuşmasının mükafatı olarak Devlet Hastanesinin bulunduğu alanın üniversiteler kampüsüne dönüştürülmesini talep etti. Uysal kongrede yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

YENİ BELEDİYE BİNASINA TAŞINDIK

 “Yeni belediye binamıza taşındık, burası biz belediyeyi teslim aldığımızda yüzde 60-70 tamamlanmıştı. 13 bin 500 metre kare kapalı alan 1 kat otoparklı 5 katlı bir bina. Bu bina pazaryeri esnafımıza AVM olarak yapılmıştı. Bizler esnafımızla konuştuk, ‘hayır’ dediler biz de Ak Partili bir belediye olarak esnafımızın sesini dinledik yani bunlardan katılımcı demokrasi adına hayırlarına ‘evet’ dedik. Yeni binamıza taşındık. Engelliler ve yaşlı vatandaşlarımızın girebileceği şekilde tamamlandı.

 

MAKAM ODASINA TAŞINMAMA GEREKÇESİ

Belediye binasındaki makam odasına taşınmama nedenimi orada Türk Bayrağı var belediye bayrağı var fakat bizde vefa da var. Ben Vefa Erkek Lisesi mezunu olmaktan mutluluk duyuyorum. ‘Cumhurbaşkanı ve Başbakanımın resmi tamamlanmadan o odaya girmeyeceğim’ dedim girmeme sebebim o.

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR

Yeni terminal binasına çok yakında hizmete açacağız bu bina yeni terminal binası da yüzde 50'lerde idi inşallah Ocak ayının başında yeni terminal binamızı hizmete açacağız. Yıl sonuna kadar tüm mahallelerde 16 kilometre yağmurlama ve içme suyu hattını değiştirmiş olacağız. Bizler asfalt dökemez dediler 15 bin ton asfalt döktük mahallerimize. Ramazan ayında ramazan çadırında 60 bin vatandaşımızı iftar çadırında ağırladık 5 bin kişiye kuru kumanya ulaştırdık fakat bunların reklamını yapmadık. 20 bin kişiye taziye yemeği verdik 140 tane çocuğumuzu sünnet ettirdik. Kısaca biz Ak Partili bir belediye olarak yakışanı üstümüze düşeni görevi yapıyoruz hizmet belediyeciliği sosyal belediyecilik adına herşeyi yapıyoruz. Daha da diğer belediyecilik anlamında da katılımcı belediyeciliği de şehrimizde uyguluyoruz. Hangi kararı alırsak alalım oranın paydaşları ile konuşuyoruz. Cumhurbaşkanımızın taahhüt ettiği şartları yerine getiriyoruz fakat biz hiçbir zaman yaptıklarımıza yeterde yeterli de demeyeceğiz.

 

KIZILCAPINAR BARAJINDAN SU

Bu dönem Karadeniz Ereğli'nin en büyük şansı merkezi hükümet ile yerel yönetimin güç birliği içinde olmasıdır. Belediye başkanı ile milletvekilinin uyum içerisinde çalışması bunun semeresi görülmeye şehrimizde başlandı. Son derece hızlı çalışıyor DSİ, inşallah Kızılcapınar barajı bittikten sonra şehrimizin 50 yıl yetecek kadar 350 bin nüfusa yetecek bir su hattına kavuşmuş olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Karayolları son derece hızlı gidiyor. Gülüç-Kepez arasında ben ona muhteşem diyorum çok güzel bir karayolu oldu.

 

ENGELLİ YOLU HABERLERİNE TEPKİ

Yalnız şuna da üzüldüm basında engelli yoluna dikilen tabela ben başka yönden bakıyorum acaba bu resme bakarken hangi ilçede hangi ilde böyle bir karayolunun kenarında engelli yaya yolu var ben böyle görmedim. Oraya diken vatandaşımız kardeşimiz orada görmemiş olabilir ona da teşekkür ediyorum. Zarar vermeyeyim diye bilmediği için onu atmış olabilir. Ben bu işe dolu tarafından bakıyorum.

 

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE

Yol arkadaşlarıma sesleniyorum bizim birliğimiz Ereğli'nin birliğidir. Bizler el ele gönül gönüle verip bugüne kadar kaybettirilen zamanı geri kazanmamız gerekiyor. Çünkü milletimiz sizlerden bizlerden hizmet bekliyor. Bugünden sonra milletimizin ihtiyaçlarına odaklanmalıyız. Buradan bizler devlet kurumlarından isterken aklımızı kullanacağız. Her zaman söylediğim gibi çağ bilgi çağıdır.

 

ZAFERİN ÖDÜLÜ OLSUN

Ereğli'de 40 yıllık CHP iktidarına son verdik, biz 20 yıllık bir belediye başkanını değiştirdik ve belediyemizi Ak Partili belediyelerden biri haline geldi. Bu başarının bu zaferi ödülü olarak eski Devlet Hastanesinin fakülteler olmak üzere üniversite kampüsünü verilmesini ve bunu Başbakanımıza sizlerin iletmesini şahsım ve Ereğli halkı adına arz ediyorum"
 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)