Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısı başladı. 

Meclis toplantısına çok sayıda muhtar da katılım için geldi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal meclis'in açılışında ekmek zammına değindi. Uysal; '2 TL'ye ekmek olmaz bunun ile ilgili bir çalışma yapacağız' dedi.

MECLİS KATİPLİĞİ SEÇİMLERİ

2 Asil 2 yedek 4 meclis kâtip seçiminde adaylar Ak Parti Turgay Aydın, Mustafa Şentürk, yedek Eyüp Karaarslan, Yusuf Kalay,
CHP Grubu Coşkun Öztürk, Sibel Yıldız, yedek Mustafa  Başhan, Cumhur Nalcı aday oldu.





Toplam 32 oy kullanıldı. Oylama sonunda Turgay Aydın 17, Mustafa Şentürk 18, CHP Coşkun Öztürk 14, Sibel Yıldız 14 oy aldı. Aydın ve Şentürk Meclis Katibi  oldu.

Yedek üyeler ise Eyüp Karaarslan ve Yusuf Kalay seçildi.

BAŞKAN VEKİLLİĞİ SEÇİMLERİ

AK Parti Meclis 1. Başkan Vekili Nazım Erdoğan, 2. Başkan Vekili Ayhan Atay'ı, CHP Grubu 1. Başkan Vekilliği Nur Oğuz, 2. Başkan Vekilliği için Osman Yavuz aday gösterdi.


Yapılan oylama sonucu meclis 1. Başkan Vekilliğine Nazım Erdoğan, 2. Başkan Vekilliğine Ayhan Atay seçildi.

Erdoğan ve Atay 18 alırken, Muhalefet 14 oy da kaldı.

ENCÜMEN SEÇİMLERİ

1 Yıl için Belediye Encümen Üyeliği seçimlerine Ak Parti Grubu Fevzi Mazlum, Turgay Aydın, Hasan Pınarcık, CHP Grubu da Sibel Yıldız, Fehmi Karaarslan, Fikret Foto aday gösterdi.

Oylama sonunda AK Parti'den Fevzi Mazlum 19, Turgay Aydın 18, CHP Grubundan Fehmi Karaarslan ile Fikret Foto 14 oy aldı.
Ak Parti'de Hasan Pınarcık 11 oy alarak seçilemedi. Belediye Encümen Üyeliğine Fevzi Mazlum, Turgay Aydın ve çekilen kura ile Fikret Foto seçildi.

BÜTÇE KOMİSYONU

Plan Bütçe Komisyonu AK Parti Mustafa Şentürk, İhsan Yazıcıoğlu, Sezai Meriç, CHP Grubunda ise Güler Demiroğlu, Özkan Özyağcı seçildi.

HUKUK KOMİSYONU

Hukuk Komisyonuna ise Nazım Erdoğan, Fevzi Mazlum, Reşat Latif, CHP Grubunda ise Cumhur Nalcı, Fikret Foto'dan oluştu.

İMAR KOMİSYONU


İmar Komisyonu için Ak Parti Salih Kumaş, Halil Bozkuş ve Fevzi Ekşi'yi aday gösterirken, Yusuf Kalay, Turgay Aydın, Sabri Dinç aday oldu. CHP Grubu Kemal Özer, Serkan Yalçın'ı aday gösterdi.

Yapılan oylamada Salih Kumaş 22, Halil Bozkuş 18, Fevzi Ekşi 15, Yusuf Kalay 21, Turgay Aydın 21, Sabri Dinç 20 oy aldı.

Komisyona Salih Kumaş, Yusuf Kalay, Turgay Aydın, CHP Grubundan ise Kemal Özer, Sertan Yalçın seçildi.





(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)