İSO’nun “ilk 500” ihracat sıralamasında 209 ve ilk 500 sanayici arasında da 439. sırada bulunan Özdemir Boru Profil bu kez vergi rekortmenliği sıralamasında tarih yazdı.

 

Özdemir Boru Profil 2008 yılındaki performansı ile  İstanbul’daki 3 milyon 892 bin 533 vergi mükellefi arasında 25. sırada yer aldı.

 

İstanbul Anadolu Kurumlar Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, Özdemir Boru Profil’e gönderdiği mesajda “gurur duymaktayız” vurgusunu yaptı.

 

Karadeniz Ereğli’nin boru ve profil sektöründeki ilk fabrikalarından biri olan Özdemir Boru Profil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İstanbul Sanayi Odası’nın belirlediği ilk 500 ler listesindeki yerinden sonra bu kez çok daha büyük bir başarıya imza attı. Özdemir Boru Profil 2008 yılı blançosu ile İstanbul’daki 3 milyon 892 bin 533 mükellef arasında 25. sırada yer alarak  herkesi şaşırttı.

 

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yayımladığı “ilk 500 sanayici” sıralamasında 439. sırada yer alan Özdemir Boru Profil aynı odanın ihracattaki ilk 500 sıralamasında ise 209. sırada yer alarak dikkatlere üzerine çekmişti.

Kazandığını vergilendirerek örnek bir işletmecilik sergileyen Özdemir Boru ve Profil’in asıl başarısı ise vergilendirme listeleri açıklanınca geldi. İstanbul’da vergi mükellefi olan Kdz. Ereğli’nin hem Organize Sanayi Bölgesi ve de Bölücek Köyü’nde fabrikaları bulunan Özdemir Boru ve Profil’e İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan gönderilen kutlama mesajı ve plaket şirketleri de şaşkınlığa uğrattı.

 

Şöyle ki, İstanbul’da bulunan 3 milyon 892 bin 533 mükellef arasında  25. sırada bulunduğu bildiriliyordu Özdemir Boru ve Profil Limited Şirketine. Böylesine büyük mükellef arasında 25. sırada olmayı başarmak inanılır gibi de değildi. Ancak İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç’un imzasıyla gönderilen yazıda “Anadolu Kurumlar Vergi Dairemizin Kurumlar Vergisi mükellefleri içinde 2009 yılı itibariyle 25. sırada yer olan Özdemir Boru Profil San. Ve Tic. Ltd. Şti’nin en seçkin mükelleflerimizden birisi olduğunu açıklamaktan gurur duymaktayız” diyordu.

 

Özdemir Boru ve Profil şirketi, dünyada ve ülkemizde yaşanan krize rağmen işçi çıkarmayıp ücretlerine de zam yapmanın moraliyle tarihi bir başarıya imza atmanın coşkusunu yaşıyor şimdi.