Alaplı'da 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili oy kullanacak vatandaşların seçmen bilgi kartları, muhtarlıklar tarafından dağıtılmaya başlanırken muhtarlar vatandaşların seçmen bilgi kağıtlarına olan  duyarsızlığından yakınıyor.
Alaplı Merkez Muhtarı Hüseyin Yazgan ve Karşıyaka Muhtarı Dündar Yazgan, 12 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan Anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacak vatandaşların seçmen bilgi kartlarının dağıtılmaya başlandığını belirtti. Vatandaşların seçmen bilgi kağıtlarını almak için başvuruda bulunmadığını belirten muhtarlar, vatandaşları duyarlı davranmaya davet etti.  Alaplı Merkez Muhtarı Hüseyin Yazgan, "Seçmenlerimizi nerde oy kullanması gerektiği hususunda sürekli bilgilendiriyoruz. Merkezde toplam 2066 seçmen var. 29 Temmuz tarihi itibariyle dağıtılmaya başlanan seçmen bilgi kartları seçim gününden bir gün öncesine kadar devam edecek. Seçmenlerin bir an önce seçmen bilgi kartlarını alması gerekiyor" dedi.   Karşıyaka Muhtarı Dündar Yazgan ise, çoğu vatandaşın seçmen bilgi kartlarını almaya gelmediğini belirterek, "Karşıya Mahallesinde toplam olarak 1539 kişi oy kullanacak. Vatandaşlarımız seçmen bilgi kartlarını almakta ilgisiz davranıyor.
Bir an önce bu kartlarını almalarını istiyoruz. Oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir. Oy kullanılması açısından seçmen bilgi kartlarını almalarını rica ediyoruz" dedi.