Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit yıllardır çamurdan kurtulamayan Abdi Köyü’ne giderek yapılan parke çalışmalarını yerinde inceledi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı Çay, devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin Abdi Köyünde yaşandığını belirterek, “Köylerimizdeki vatandaşlarımıza şehirde ne imkan varsa onu taşımak bizim baştaki görevimizdir. Vatandaşımız parke çalışması ile artık çamurdan kurtulmuştur” sözleri ile konuşurken Köy Muhtarı Veli Ünsal ise, “Sefalet içerisindeydik, Vali ve Kaymakama teşekkür ediyoruz” dedi.

Göreve geldiği günden bugüne özellikle köy köy dolaşıp yapılan çalışmaları yerinde inceleyen, vatandaşların sorunlarını dinleyip çözümünü sağlama noktasında özveri gösteren Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay önceki gün Abdi Köyü’ne gitti. 2010 Yılı İller Bankası Köy Kalkınma Payından ayrılan 75 bin 100 TL ile İl Özel İdaresince ihalesi yapılarak Abdi Köyü Muhtarlığına verilen 6 bin 364 m2 parke taşının kullanımını yerinde inceleyen Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit köylü vatandaşlara özverisinden ötürü teşekkür etti.

“VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”
Kaymakam Çay yaptığı açıklamasında, “Muhtarımız başında, köylülerimiz yerinde gerçekten Ereğli’nin bütün köylerinde büyük bir özveri devlet-vatandaş işbirliğinin ön güzel örneklerini ortaya koyuyorlar. Arkadaşlarımız çalıştıkça katkıda bulundukça da bizde üzerimize ne düşüyorsa daha fazlasını vermek en büyük görevimiz. Amacımız da iş yapan çalışan muhtarımız, köylümüz, vatandaşımız olsun onlara öncelik tanımaktır. Diğer köylerimizde olduğu gibi burada da büyük özveri ile çalışan muhtarımıza ve diğer vatandaşlarımıza, köy halkına teşekkür ediyorum, vatandaşımızın her zaman yanındayız. Bilindiği üzere bizim önceliğimiz içme suyu olmayan köylerimize içme suyu getirmek ondan sonrada alt yapısını sağlamaktır. Köylerimizdeki vatandaşlarımıza şehirde ne imkan varsa onu taşımak bizim baştaki görevimiz. Vatandaşımız parke çalışması ile artık çamurdan kurtulmuştur. Daha temiz bir görünüme kavuşmuştur köyümüz” dedi.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Köy Muhtarı Veli Ünsal’da Zonguldak Valisi Erdal Ata ve Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’a gösterdiği destekten ötürü teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İhtiyacı olan çalışma şevki olan yerlere daha da özveri ile bir bakılıyor.
Hükümetimize, devletimize Allah razı olsun diyoruz. Düne kadar çamur içerisinde sefalet içerisindeydik, köy halkımız ile birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Eksik kalan mahallelerimizi de tamamlamak istiyoruz” sözleri ile konuştu.