Ülkenin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Türkiye Gençlik Birliği'nin Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Karayel, Cumhuriyet'e sahip çıkacak milli bir merkezin oluşturulması için seferberlik çağrısında bulundu.

Türkiye Gençlik Birliği'nin Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yahya Karayel, Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şubesinde düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet'e sahip çıkacak bir milli merkez oluşturulması gerektiğini bu anlamda 29 Ekim tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek etkinliğe Kdz.Ereğli'den hareket edeceklerini söyledi. Ülkenin içerisinde bulunduğu sorunlara vurgu yapan ve seferberlik ilan ettiklerini vurgulayan Karayel düzenlediği basın toplantısında şu görüşlere yer verdi:

MUSTAFA KEMAL VE

CUMHURİYET İLE HESAPLAŞILIYOR

Bugün sınırların kaybolduğu, bayrakların indirildiği, ordunun lağverildiği, onlarca askerimizin şehit olduğu, sistemimizin gericileştirildiği, Atatürk heykellerinin direklere bağlanarak asıldığı, Atatürk'ün okul kitaplarından kaldırıldığı Mustafa Kemal ve Cumhuriyet ile hesaplaşıldığı özetle milli güçlere saldırıldığı dönemdeyiz. AKP 4+4+4 eğitim sistemiyle sorgulamayan, boyun eğen Cumhuriyet düşmanı kindar gençliğini yaratmaya çalışmaktadır. Oslo görüşmesiyle PKK ile işbirliğini resmileştiren hükümet ülkemizin birliği için mücadele eden vatansever komutanlarımızı içeri atmaktadır ve böylece onlarca mehmetçiğimizin şehit olmaktadır.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Türk-Kürt kardeşliğini baltalayan git gide bölünmeyi hızlandıran Büyük Orta Doğu Projesi kendini meşrulaştırması için AKP tarafından Anayasa geçirilmeye çalışılmaktadır ve aynı zamanda ABD planlarıyla Türkiye-Suriye savaş çığırtkanlığını AKP tarafından yapılmaktadır. İşte bu koşullar düşünüldüğünde Cumhuriyet'e sahip çıkacak bir milli merkez oluşturulması gerekmektedir. Bu anlamda seferberlik ilan etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz ve 29 Ekim Cumhuriyetimizin kurulduğu gün 100 binlerle Ankara'da Cumhuriyet'in sahipsiz olmadığını haykıracağız. 29 Ekim günü Kdz.Ereğli halkını Ankara'ya davet ediyoruz. Bugünden itibaren seferberlik yürüyüşü çalışmalarına Ereğli'de başladığımızı ilan ediyoruz dedi.