Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü “İşini En İyi Yapan Görevini Yerine Getirendir” başlıklı açıklamasında,  2021 yılının değerlendirme ve 2022 yılı program ve hedeflerinin masaya yatırıldığını bildirdi.

Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu değerlendirme toplantısının açış konuşmasını yaparken “Zonguldak’ta orman teşkilatı kadar geniş kitleye muhatap olan başka bir devlet kuruluşu yoktur. 372 köyde 75 bin hanede 170 bin orman köylüsüne hizmet vermekteyiz.” Dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Orman İşletme Şefleri birer yönetici olduğunu belirterek oturdukları koltuk tabiri caiz ise dikenli, koltuklarını terletmemeleri gerektiğini, sürekli değişen ve gelişen mevzuata hakim olunması noktasında kendilerini yenilemek ve geliştirmek zorunda olduklarını, yürütülen faaliyetlerle ilgili asla Devlet zararına yol açılmamalı ve müsaade edilmemeli, başkalarının kusurunu görmede gece gibi olunmasını, iyi bir yönetici dedikodularla asla hareket etmemeli ve karar vermemesi gerektiğini, belirtti.

Ormancılık hizmetlerin hakkını vermek için de çok iyi yönetici olmak şarttır. Her yöneticide olması gereken vasıfların başında disiplin, otorite, ilkeli olmak, bilgili olma, inisiyatif kullanma, farkındalık oluşturma, argümanları iyi kullanma gelmektedir.

Enerjimizi gereksiz konulara harcamamamız lazım. Yıllık olarak ortalama 78 kalem haftalık, aylık, yıllık takip etmemiz gereken işimiz var ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Yapılan ormancılık çalışmalarında görevlerinizi en iyi şekilde yerine getirmek ve resmi evrak işlerini zamanında eksiksiz olarak yapmakla mükellefiz.”

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu konuşmasının ardından “Söz Sizde” diyerek Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı İşletme Şefleri 2021 yılı içerisinde (365 gün) yaptıkları çalışmalarla ilgili sunu yapmalarının ardından Zonguldak İşletme Müdürü tarafından 2021 yılı gerçekleşmeleri ve 2022 yılı hedeflerini ortaya koyan sunularını ile devam edildi.

Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu sunumların ardından mesleki yeterliliğinin geliştirilmesi, yeni yayımlanan mevzuat ile uygulamalar hakkında bilgi verilmesi, temel prensip ve uygulamada birliğin sağlanması ile hizmet kalitesi ve verimliliğin arttırılmasına yönelik olarak İşletme Şeflerine talimatlarını verdi.

Toplantıya Bölge Müdür Yardımcıları Orhan Şahin, Mehmet Pınar ve İhsan Köse ile Şube Müdürleri katıldı. Toplantılara diğer İşletme Müdürlüklerinde devam edileceği açıklandı.