Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mücahit Coşkun'un Şehadet Belgesini alan baba Şeref Çoşkun, Oğlumla gurur duyuyorum dedi.
Çoşkun, yaptığı açıklamada, Oğlumun şehit olduğunun öğrendikten sonra ailece yıkıldıklarını ancak zaman içinde şehit oğlumla gurur duyduğunu söyledi.
Şahadet Belgesini evinin en güzel köşesine asacağını ifade eden Çoşkun, şöyle dedi;
4 ay önce oğlumu kendi ellerimle askere göndermiştim. Ancak Afyonkarahisar'da vatani görevini yerine getirdiği sırada meydana gelen patlamada şehit olması ailece bizleri yıkmıştı. Cenazesine binlerce insan katıldı. Oğlumu gururla onurla son yolculuğuna uğurladık. Geçtiğimiz günlerde 'de oğlum Mücahit'in şahadet Belgesi bize teslim edildi. Onunla bir kez daha gurur duydum. Gecen bu 4 aylık sürede sağ olsun devletimiz hep yanımızda oldu. Ancak TV ekranlarında doğal afet şehidi olduğu söylenmesinin ardından ailece çok üzüldük. Ancak Başbakanımız şehitlerin doğal afet kapsamına alınmayacağını düzelteceğini patlamada şehit olan tüm askerlerin tüm haklardan yararlanacağını bildirmesi üzerine üzüntümüz bir nebzede olsun azalmıştı. Ancak şu anda kadar aradan 4 ay geçmesine rağmen şehitlerle ilgi her hangi bir açıklama yapılmadı. Benim gibi tüm şehit aileleri de devletimizin vereceği kararı beklemektedir. Şehit ailesi olarak tek isteğimiz tüm şehitler gibi oğlumuzun da terör şehidi kapsamına alınmasıdır.