4 Ağustos 2012 günü gecesi Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karokoluna 23.00 sıralarında  3 ayrı koldan yapılan saldırıda şehit olan 8 Mehmetçik'in acısı ile uyandı Türkiye pazar gününün sabahında.

8 şehitten biri de Kdz. Ereğli'nin Ormanlı Beldesi'nin Başören Köyü Çömetenler Mahallesi'nden. Çevik Ailesinin 3 çocuğundan biri olan Metin Çevik Hakkari'de şehit düştü.

HABER-FOTO: MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ-CEM SÜRMENELİ

Acı haber pazar sabahı Kdz. Ereğli'ye ulaşınca, ilçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan bir askeri yetkili ile birlikte şehidin evine giderek acı haberi verdi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Şehit Çevik'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Anne Şehriban Çevik ise, taziye ziyaretine gelenlere, en son oğluyla telefonda görüştüklerinde kendisine oruç tuttuğunu ve hiç bırakmadığını söylediğini ifade etti.

Baba Recep Çevik,  2 kız, 1 erkek çocuğu olduğunu belirterek, "Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük" dedi.

Bu arada şehit Çevik'in evinin önünde Kur'an-ı Kerim okunurken, sağlık görevlilerinin de hazır bekletildiği görüldü.

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.

FOTOĞRAFLAR: ÖNDER GAZETESİ VE ANADOLU AJANSINA AİTTİR İZİNSİZ KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR.