Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse yönelik bombalı saldırıda şehit düşen ve askeri uçakla Çaycuma'ya ardından karayolu ile Kdz.Ereğli'ye getirilen İstihkam Er Kenan Döngel'in naaşı, Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havalimanına getirilen şehit Döngel'in (21) naaşı, Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, belediye başkanları, askeri erkan, emniyet personeli, yakınları ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında cenaze aracına konulduğu sırada annesi Şehime, babası Özcan Döngel, erkek kardeşi Mertcan Döngel ile kız kardeşi Livanur Döngel, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin annesi Şehime Döngel, "Mavişim, beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diyerek ağıt yaktı.



KDZ.EREĞLİ
Çaycuma'dan karayolu ile Kdz.Ereğli'ye getirilen şehidin naaşını Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Morgu girişinde Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı görevlileri, Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi karşıladı.





Göz yaşlarının aktığı, ağıtların yükseldiği karşılamada zaman zaman da izdiham yaşandı. "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize"
sloganları atılırken yapılan duanın ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı emrinde görevli askerler tarafından alınan naaş morga konuldu. 





Şehit Döngel'in naaşının, Pazar günü Sarıkamış Şehitliğinde yapılacak törenin ardından  Sinop'a götürülerek burada  toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan Köseler Mahallesinde şehidimizin de katıldığı asker eğlencesinin görüntüleri sosyal medyada geniş yer buldu.