Aydın'ın kız kardeşi Banu İlleez:

"Hak ettiği şeyi aldığı için mutluyuz"

Diyarbakır'da, terörist saldırı sonucu şehit edilen polis memuru Tansu Aydın'ın kız kardeşi Banu İlleez, yengesi Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın'ın, kendisine şehit maaşı bağlanması için talimat veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ettiğini bildirdi. 

Şehit polis memuru Aydın'ın Antalya'da ikamet eden kız kardeşi İlleez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yengesinin çocukları için Vietnam'a döndüğünü, ancak bir kaç ay içinde Türkiye'ye geleceğini söyledi. 

Yengesine maaş bağlanamadığı yönünde bazı basın yayın organlarında haber çıktığını anımsatan Banu İlleez, "Kardeşimin eşi Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın'a şehit maaşı bağlanmasıyla ilgili mutluyuz. Kendisi şu anda Vietnam'da. Temmuz ayında Türkiye'ye dönecek. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla şehit maaşı bağlanacağını öğrendiğinde çok mutlu oldu. Herkese teşekkürlerini sunuyor. Bizler de Tansu Aydın'ın ailesi olarak teşekkür ediyoruz. Hak ettiği şeyi aldığı için mutluyuz." dedi. 


Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın da sosyal paylaşım sitesindeki İngilizce mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Çok duygulandım, çünkü herkes bana çok ilgi gösterdi ve yardım etti. Facebook, resimlerimizle dolu. Haklarım için bazı yasaları değiştirdiğiniz için size çok teşekkür ederim Başbakan (Ahmet Davutoğlu). Türkiye benim ikinci evim. Kocamın ailesine, dostlarına ve tüm Türk halkına teşekkür ederim. Bana yardım ettiğiniz ve destekleriniz için teşekkürler. Çok minnettarım."

Bu arada Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafında ise eşinin trafik polisi üniforması, şapkası, kemeri, silahlığı ile polis armalarını yatak odasında başucuna koyduğu görüldü.

Aydın'ın, İngilizce, "kalbim çok acıyor" ve "Tansu ile bir daha ne zaman buluşabileceğimi bilmiyorum" şeklinde paylaşımı da dikkati çekti.


Olay

Diyarbakır'da, 23 Temmuz'da kaza ihbarı üzerine gittikleri Şehitlik semtinde silahlı saldırıya uğrayan trafik polislerinden Tansu Aydın hayatını kaybetmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aydın şehit olduğunda Türk vatandaşı olmadığı için maaş bağlanamayan şehidin Vietnamlı uyruklu eşi Vu Thuy Tuong Vi Le'nin şehit yakını maaşı alması için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması talimatını vermişti.