Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Ak, Garnizon ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Zonguldak Bölge Müdürü Hayri Bulazar ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Hakan Kutoğlu ile birlikte  düzenlediği toplantıdan sonra  Nesibe Hatun Öğrenci Yurdu'nda 7 Ekim'de meydana gelen olayla ilgili sürekli temas halinde olduklarını belirterek şöyle dedi:


KIZLAR ŞEHİR MERKEZİNDEKİ YURTLARA YERLEŞTİRİLECEK

"Yaşandığı söylenilen olaydan dolayı da bir toplantı yaptık. Başta güvenlik boyutu olmak üzere burada alınabilecek diğer önlemleri konuştuk. Özellikle oradaki kız öğrenci yurdumuzun, erkek öğrenci yurdu olarak, kızlarımızın da şehir merkezindeki yurtlara yerleştirilmesi konusunda üniversitemiz yazı yazacak. KYK üzerinden bir değişimin yapılması için çalışmayı başlatacağız." diye konuştu. 


“GÜVENLİK ZAFİYETLERİNİ GÖRMÜŞTÜK”

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ak da toplantının ardından 7 Ekim'de yurtta kalan bir öğrencinin erkek arkadaşı ile yaşadığı sorun sonucunda olayın meydana geldiğini aktararak, "Erkek arkadaşının yurda girip üzerinde boş bir kuru sıkı tabancayla onu dışarıya çıkmaya zorlaması ve sonrasında arkadaşlarımız devreye girdiler. Bu şahıs yakalandı. Adliyeye intikal ettirildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Süreç içerisinde biz oradaki güvenlik zafiyetlerini görmüştük. Bu konuda valimizin de talimatıyla KYK'da gerekli temasları sağlayıp buradaki zafiyetlerin bir an önce giderilmesi için çalışmalar yapılıyordu." ifadelerini kullandı. 


“ŞEHİR EFSANESİ”

Dün kentte bir şehir efsanesinin dolaştığını vurgulayan Ak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ortada bir hadise yok. Bir kızımız, güya 74 plakalı bir araçla kızımızın kaçırıldığı şeklinde bir beyanı, arkasından böyle bir şehir efsanesinin gelişmesine sebep oldu. Bu nedenle saat 23.00'ten sonra oradaki çocuklarımızın infiale kapılmasına sebep oldu. Biz tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte oradaydık. Konuya müdahil olduk. Böyle bir olayda, olayı provoke etmek isteyen birtakım insanlar da oldu. Arkadaşlara da durumu izah ettik. Biz çocuklarımızın saçının teline zarar gelmesini istemeyiz ve buna da müsaade etmeyiz. Burada onların velileri ve halkımız müsterih olsun. Biz ne gerekiyorsa yapacağız.

Öncelikle buradaki güvenlik zafiyetleriyle ilgili bir inceleme başlatılıyor. Bu inceleme sonucunda gerekirse soruşturma da açılacak. Biz de oradaki her türlü güvenlik zafiyetleri giderilene kadar 7/24 esasına göre polisimizi ve ekibimizi orada tutacağız. Herkes müsterih olsun ve hiçbir sorun olmayacak ama kimse şehir efsanelerine itibar etmesin. Hele provokatörlerin provokasyonlarına gelmesinler."  

 
(Anadolu Ajansı)