Kdz.Ereğli'de Ramazan bayramı arifesinde şehir mezarlığında mevlit programı düzenlendi. Programda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunarak dua edildi. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, program sonunda yaptığı konuşmada, sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşların mutlaka uyması gerektiğini söyledi.

"BAYRAMI TEBRİK EDİYORUM"

Ereğli Şehir Mezarlığı'nın pırıl pırıl olduğuna değinen Çorumluoğlu, "Pırıl pırıl bir mezarlık olmuş. 30 yılı aşkın süredir yapmış olduğum görev yerlerinde mezarlıklara hep önem verirdim. Bunun sebebi ölüsüne saygısı olmayan kişinin dirisine saygısı olmaz. Ereğli bu konuda da güzel çalışmalar yapılıyor. Tertemiz ve bakımlı bir mezarlığa sahipsiniz. Bayramlarınızı tebrik ediyorum" dedi.

"MASKEDEN, SICAK AŞA..."

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, her yıl çok sayıda kişinin katılımı arife günleri yapılan mevlit programını bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle vatandaşsız yapmak zorunda kaldıklarını belirtti, belediyenin 56 noktada bulunan mezarlıklarda bakım ve onarımlarını gerçekleştirdiğine değindi. Belediyenin süreçte üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirme gayretinde olduğuna değinen Posbıyık, şunları söyledi: "Belediye olarak elimizden geldiğinde sıkıntıları hafifletebilmek için her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Maskeden, sıcak aşa, dezenfektan dan gıda kolisine kadar gayret gösteriyoruz.

"TAMAMEN İNSANLARIMIZ SAĞLIDIĞI"

Yatırımları falan bir kenara bırakıp tamamen insanlarımızın sağlığı ve bu sıkıntılı günlerde çektiği problemlerden mümkün mertebe uzatabilmek için devlet daireleri ile birlikte ortaklaşa çalışıyoruz. Bu mezarlık dahil 56 tane mezarlığımız var. Mezarlıkların bakım ve onarımlarımızı elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Duyarlı muhtarlarımız da var. Belediye hepsine yetişemiyor diye muhtarlarımız tırpanda ve temizlikte mahalle halkı ile yardımcı oluyorlar. Şuan şehir mezarlığında 15 binin üzerinde mezar bulunmaktadır. Sıkıntılı günlerde vatandaşlarımızın aklı fikri burada. 20 Yıldır burada hocalarımız ile birlikte mevlit okuturuz, vatandaşlarımız bu alanları doldurur. Hep birlikte ellerini kaldırır dua ederler. Bu salgın hastalıktan ötürü bundan mahrumuz. Vatandaşlarımız gelemiyorlar. Vatandaşlarımızı temsilen siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyelerimizi davet ettik. Aylardır uğraşıyoruz. Mezarlığın kırılan ve dökülen yerleri tamir edilmiştir. Özellikle sahipsiz mezarlar yeniden yapılmıştır. Tam 95 bin adet çiçek siparişi yaptık ve ekiplerimiz vasıtasıyla bu çiçeklerimizi diktik. Geçmişine saygısız olmayanın dirisine zaten saygısı olmaz."

BAZI MECLİS ÜYELERİ MEZARLARA DİKİLMESİ İÇİN GETİRİLEN ÇİÇEKLERİ GÖTÜRDÜ

Kdz.Ereğli Belediyesi, sosyal paylaşım hesabından programı canlı olarak paylaştı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a çok sayıda vatandaş buradan teşekkür etti. Neriman Posbıyık, CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlarının yer aldığı programda başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri ile az sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi yer aldı. Konuklara gül suyu ve şeker dağıtımı gerçekleştirilirken Kdz.Ereğli Müftülüğü ile Kdz.Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde görevli hocaların programı yaklaşık 1 saat sürdü. Programın ardından protokol bazı mezarlara çiçek dikti, belediye tarafından burada yapılan çalışmaları inceledi. Bu sırada bazı meclis üyelerinin mezarlara dikilmek için getirilen çiçek kasalarını alarak araçlarına götürdüğü görüldü. Kaymakam Çorumluoğlu ve Başkan Posbıyık ile beraberindekiler Kdz.Ereğli'de uzun yıllar belediye başkanlığı görevi yapan Ruhi Cöbekoğlu'nun yanı sıra kardeşi Seydi Cöbekoğlu'nun mezarına da çiçek dikti.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)