Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Şehirlerarası otobüs terminali yapımı için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Çimenoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, İller Bankasından kredi kullanarak Alaplı şehirlerarası otobüs terminalini yapacaklarını söyledi. Terminal yeri için mevcut yeri düşündüklerini kaydeden Çimenoğlu, şöyle dedi;
“Alaplı şehirlerarası otobüs terminalini yapmak için işlemlere başlamış bulunuyoruz. Önce finans konusunu ayarlamak için İller bankasından uzun vadeli kredi alabileceğimizi öğrendik. Bu konuda sözlü olarak girişimlerimizi yaptık. Bundan sonra terminalin yerini tespit etmekti. Kamuoyunda araştırma yaptık. Ancak Düzce-Ereğli duble yolun yapımından sonra terminalin başka yere yapılması fiziken çok zor olduğunu gördük. Bizde kendi aramızda yaptığımız istişare neticesinde terminal yeri olarak şu anki mevcut yerin olacağına karar verdik. Şu anda bir mimarlık bürosu bize terminal yeri ile ilgi bir taslak hazırlıyor. Ancak burada bir takım sıkıntılar var. Bizim belediye imar planında duble yola bir çıkış var. Fakat Karayollarının projesinde çıkış yok. Buda binanın nasıl yerleştireceği konusunda sıkıntı yaratıyor. Karayolları 4 bölgeye müracaata bulunduk. Ancak karayolları da duble yol projesinin dışına pek çıkmak istemiyor. Proje son şeklini aldığı zaman Belediye Meclisinden İller bankasından kredi yetkisi isteyeceğiz.
O yetkiyi aldıktan sonra İller Bankası Genel Müdürlüğüne müracaat edeceğiz. Sonuç olarak şehirlerarası otobüs terminali çalışması çok ciddi bir şekilde devam ediyoruz. Bu sene içinde temel atma aşamasına gelmek istiyoruz.”