Çaycuma Müftülüğü tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası nedeniyle şehit ailelerinin katıldığı yemek düzenledi. Düzenlenen Yemeğe, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman,  Garnizon Komutanı Ercan Balçık, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Nebioğlu Belde Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Siyasi Parti Temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.  Yemekte konuşma yapan Çaycuma Müftüsü Ömer Keskin, vatanın gerçek sahiplerinin şehitler olduğunu ifade etti.
Keskin; Çanakkale zaferimizin 98'inci yıl dönümünü kutlarken aziz şehitlerimiz için ne yapabiliriz düşündük ve en yakınımızda sizler varsınız, acınızı paylaşalım, beraber olalım inşallah burada bir yemekte buluşalım sonra inşallah ruhlarımızı doyurmak üzere Kur'an ziyafetine geçelim diye düşündük.
Bu vatanın gerçek sahipleri şehitlerimizdir. Onlar kendilerinden sonra gelenler rahat yaşasınlar, özgür yaşasınlar diye kendi hayatlarını feda ettiler, toprak oldular. Bizim için vatan oldular, bu topraklar üzerin de yaşayan her kesin şehitlere borcu vardır. Biz onlara minnettarız.
Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Bizler bu topraklarda, bu vatanda başımız dik geziyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa, bu bayrağın gölgesinde ezanlarımızı dinliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz.dedi.  Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ise yaptığı konuşmada; 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası etkinlikleri kapsamında şehitlerimizi bir kez daha sonsuz şükran minnetle andıkça, Türk milleti kadar şehitlik müessesiyle yakından tanışmış bir millet yoktur. Kurtuluş savaşı ve daha öncesi verdiğimiz şehitlerle bu topraklar kanla sulandı.
Bu topraklar çok kutsal topraklardır. Şimdiki gençlerimiz bu memleketin nasıl kurtulduğu noktasında ciddi bilgi eksikliğine sahipler. Şehitlik cennet müjdelenen bir makamdır. Biz de bu akşam bir yemek vesilesiyle şehitlerimiz tekrar saygıyla anıyoruz dedi.