Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, Ocak 2011 yılında yeni binalarına taşınacaklarını belirtti.
1997 yılında kurulan derneklerinin günümüze kadar hizmet verdiğini aktaran Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, binalarının inşaatının Ocak ayında tamamlanacağını aktardı. Bina içinde sıva çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yorulmaz, bir buçuk katını kullanacakları binadan elde edecekleri gelirle, şehit ve gazi çocuklarına burs vereceklerini bildirdi. Derneği destek verenlere teşekkür eden Yorulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Zonguldak'ta 1997 yılında derneğimizi kurduk. O zamandan bu zamana kadar Valilerimizin de oldu. Eski Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın da katkıları oldu. Nisan'ın da 14'ünde bu binanın inşaatına başladık. İçinin sıvası çalışmaları devam ediyor, Çatı bitmiş durumdadır. Mimar Ümit Velioğlu ve Zehra Velioğlu da binamızı kontrol ettiriyorlar. Kısa bir zamanda Ocak'ın sonuna doğru kendi binamızı geçeceğiz. Zonguldak halkına, iş adamlarına ve herkese teşekkür ediyoruz. Zonguldak bu konuda örnek bir şehir oldu. Biliyorsunuz Zonguldak'ta 105 şehidimiz var. Bunun yanı sıra 55'de terörle mücadele etmiş gazilerimiz var. Gazilerimiz belden aşağısı tutmayan insanlardır. Bu seneden sonra bina aracılığı ile şehit ve gazi çocuklarımıza burs vereceğiz. Zaten amacımızda oydu. Hiçbir yerde böyle yok. Türkiye'de örnektir. Zonguldak halkına bir kere daha teşekkür ediyorum. Bilhassa TSO Başkanı Salih Demir, Vali Erdal Ata, iş adamları herkese teşekkür ediyorum."