Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yorulmaz; İktidar şehit için verdiğinin 2 katını kaçakçıya ödeyecek dedi.
Yorulmaz yaptığı yazılı açıklamada, Şehit düşen Mehmetçiklerin ailelerine 63 bin veren AKP İktidarı Uludere'de ölen 34 kişinin ailelerine 123'er bin tazminat ödeyeceğini açıkladı. Şu anda nasıl ki terörle mücadele edenler Silivri Cezaevinde terörist iddiasıyla tutuklu bulunuyorsa teröristlerinde kahraman ilan edilmeleri gerekiyordu. Başbakan da kaçakçıları ödüllendirmekle bunu ispatlamış oldu.
BAŞBAKANLIK HESAPLARINDAN
Başbakanımız Uludere'de meydana gelen olay sebebiyle hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik terör tazminatı ödeme sürecini hızlandırdıklarını açıklamıştı. Başbakan:Uludere'de yakınlarını kaybeden kardeşlerimizin yaralarını sarmak, acılarını bir nebze olsun hafifletmek üzere terör tazminatı ödemesini hızlandırdık ve hayatını kaybeden her bir kardeşimiz için yasal 23 bin 150 lirayı Şırnak Valiliğimiz emrine gönderdik. Buna ek olarak Başbakanlık hesaplarından yine hayatını kaybeden her kardeşimiz için 100 bin Türk Lirasını da Şırnak Valiliğimiz emrine tahsis ettik. Yani şu an itibariyle her aileye 123 bin TL ödüyoruz.demişti.
YANINA BİLE YAKLAŞAMIYOR
Devlet, Şehitlerin Ailelerine yapılan 2 bin liralık ilk destek yardımıyla birlikte toplam 63 bin liralık tazminat ödüyor. Yan ödemelerle yapılan yardımların toplamı da 123 bin liranın yanına bile yaklaşamıyor. İlk destek yardımı:2 bin TL, Tazminat:61 bin 237, Toplam:63 bin 237, Mehmetçik Vakfı:94 bin 937 TL, Mehmetçik Yaşam Sigortası:22 bin 500 TL. Ancak bu yardım 15 lira ödeme yaparak sigorta yaptıran personelin ailesiyle sınırlı tutuluyor.
HANGİ VİCDANA SIĞAR
Başbakanımıza soruyorum: Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve kaybeden aziz şehitlerimizin ailelerine 50 bin lira tazminat vereceksin, yaralanan kahraman gazilerimize 18 bin ile 45 bin lira arasında tazminat vereceksin.
Sonra da çıkıp bu ülkede kaçakçılığın suç olduğunu bilen ve vergi kaçıran, devletin her türlü güvencesinden faydalanan bu kişilere tazminat vereceksin. Bu hangi vicdana sığardedi.