Diyarbakır’ın Silvan Barajında çıkan çatışmada Yığılca Doğanlar Köyü nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Astsubay Çavuş Metin Uysal Şehit olmuştur. Şehidimizin Şehadet haberi baba ocağına ve İlçeye ateş düşürdü.

İlçedeki Şehit Cenazesi haberini alır almaz sokaklarda tepkilerini dile getirmek için araçları ve Türk bayrakları ile terörü ve teröristleri protesto ediyor.



Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, şehit ailesi ile yakından ilgilenip cenaze namazı ile ilgili aileye bilgiler verdi. Yiğit, cenaze merasimi için gerekli tüm tedbirlerin ve güvenlik önlemlerinin alınacağını tüm belediye ekiplerinin cenazede hazır bulunacağını bildirdi. 

Şehidimizin Cenazesi  yarın  (27 Temmuz 2016) saat 12: 00’de Doğanlar Köyündeki şehit evinden alınacak ve öğle namazına müteakiben Şehir stadında kılınacak cenaze namazı ile birlikte ebedi istirahatgahına Doğanlar Köyü Aile Kabristanlığına defnedilecektir.

YIĞILCA BELEDİYESİ TAZİYE ÇADIRI KURDU

 

Yığılca İlçesine bağlı Doğanlar Köyünde  AKV Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesine Yığılca Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Başkan Yiğit; “Şehidimizin Cenazesi için belediyemiz tüm ekipleri ile birlikte tüm tedbirleri almış bulunmaktadır. Şehidimize Allahtan Rahmet dilerim İlçemizin ve Ülkemizin başı sağ olsun” diyerek sözlerini tamamladı.