İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Hasan Bilgin'in naaşı, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da, Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan polis memuru Bilgin'in (26) naaşı, Kozlu Belediyesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Merkez Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehidin babası Yaşar ile annesi Aynur Bilgin'in taziyeleri kabul etti.

Şehit annesi, "helallik" alındığı sırada, oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Babasının ise oğlunun tabutunu okşadığı görüldü. 17 yaşındaki kardeşi Burak Bilgin de tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.





Anne Aynur Bilgin, cenazenin evden alındığı sırada bir bayan polis memurlarına sarılarak ağladı. 

Daha sonra şehidin naaşı, ilçe merkezindeki Maden Şehitleri Anıtı önüne götürüldü. Burada Bilgin'in polis okulundan ve İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden iki arkadaşı, şehidin kardeşi Burak'a sarılarak teselli etmeye çalıştı.






İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Bilgin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, vatandaşlar tarafından tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Bu sırada civarda bulunan iş yeri ve evlerin balkonlarındaki kadınların ağladığı görüldü.

Hasan Bilgin'in cenazesi, ilçeye bağlı Saka köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.






Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Valisi Nusret Dirim, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Mehmet Murat Ulucan ile Özel Güvenlik Daire Başkanı Erkan Yücesan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, bazı belediye başkanları, askeri erkan, polisler ve binlerce vatandaş katıldı.

 
(AA)