4 Ağustos 2012 tarihinde Hakkari Çukura ilçesinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in evinde ölümünün 1. yılında iftar yemeği düzenlendi.

Kuran-ı Kerim'in ardından iftar programına geçildi. Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan'ın duasının ardından konuşan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, şehit Jandarma Er Metin Çevik'e Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diledi. Vali Ayyıldız, " Şehidimizi minnetle anıyoruz. Cenab-ı Allah onlara ölüler demeyiniz onlar bilakis yaşıyorlar ama siz anlamazsınız çünkü onlar Allah tarafından rızıklandırıyorlar der. Hem burayı hem toplumumuzu hem Zonguldak'ı hem ülkemizi birlik ve beraberlikten ayrılmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece hiç kimse sizlere zarar vermez. Dolayısıyla hayata ve ileriye mutlu ve mesut bakarsınız" dedi.

Program okunan Kuran-ı Kerim ile devam etti.

İftar programına Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İl Jandarma Alay Komutanı Ergün Özgür, Ankara Aile Sosyal Politikalar Daire Başkanı Hüseyin Demirbaş,  Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Ereğli Devlet Hastanesispor Kulübü Başkanı Recep Erdoğan ve çok sayıda davetli ve köy halkı katıldı.