Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında eksi 425 kodunda, tavan kısmından toprak kayması sonucu meydana gelen göçüğün altında kalan ve hayatını kaybeden üretim işçisi Sefer Çetin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

 

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında eksi 425 kodunda dün akşam meydana gelen tavan çökmesi sonucu ağır yaralanan 3 yıllık maden işçisi Sefer Çetin, tedavi altına alındığı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde hayatını kaybetti. Bugün Türkiye Taş Kömürü Kurumuna ait cenaze nakil aracıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinden alınan cenaze ilk olarak Kışla Mahallesinde ki evine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından, Cenaze Bağlık Mahallesi Hatip Sokak'ta bulunan Hatip camisine getirildi. Cenaze namazının öğle namazına müteakip kılınacağı bildirilmesi üzerine arkadaşları ve yakınları camiye akın etti. Ancak cenazenin geç gelmesi sebebiyle vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bekleyen vatandaşlara Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk müessesesi tarafından simit ve ayran dağıtıldı. Cenaze namazı için bekleyen cemaate hocalar tarafından ikindi namazını beklenmesi istendi. Ancak işe gitmesi gereken işçilerin olması sebebiyle cenaze namazına geçildi.

 

Alınan helalliğin ardından maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden Sefer Çetin'in cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazına Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Sendikanın armutçuk şube başkanı İsa Mutlu, iş arkadaşları yakınları, ailesi ve sevenleri katıldı. Kılınan Cenaze namazı sonrasında Sefer Çetin'in cenazesi eller üzerinde Şehir Mezarlığına taşınarak defnedildi.

 

İHMAL VAR MI? YOK MU? ARAŞTIRACAĞIZ

 

Sefer Çetin'in cenaze namazına katılan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, söz konusu kazayla ilgili olarak araştırmaların sürdüğünü söyledi. Alabaş açıklamasında Kozlu Müessessi eksi 425 kodunda 1. Kartiyede geçirmiş olduğu bir kaza sonucu bir arkadaşımızı yitirdik. Kazanın oluş itibariyle teknik analizi yapılacak. Onları görmeden kazayla ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Yetkili arkadaşlardan bilgi alacağız kazanın nasıl olduğu konusuyla ilgili olarak

 

MADENCİLİK ZOR VE ÇİLELİ BİR MESLEK

 

Madencilik zor ve zor olduğu kadar çileli bir meslektir. Bir maden şehidi babanın oğlu olarak ailenin şu anda yaşadığı acıyı çok iyi anlayabiliyorum. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. İŞ güvenliği konusunda da bundan sonra gerekli güvenliğin alınması konusunda Genel Maden İşçileri Sendikası olarak bundan önce durduğumuz gibi bundan sonrada duracağız. Olayda bir ihmal ya da kasıt olup olmadığını biz gerekli şekilde müessese yetkililerinden Genel Müdürlük yetkilileri ile görüşüp gerekli çalışmaların takipçisi olacağız dedi.

 

2009' da KURA İLE İŞE BAŞLAMIŞ

 

Kazada hayatını kaybeden Sefer Çetin, 2009 yılında yapılan kura ile işe alımda işbaşı yaptığı öğrenildi. İlk olarak Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kandilli müessessinde işe başlayan Çetin'in daha sonra Kozlu Müessessinde işe başladığı öğrenildi. 3 ay önce Ereğli'den ev aldığı öğrenilen Sefer Çetin'in evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.